Γιατί τα μωρό δεν ρεύεται - Πιθανοί λόγοι και χρήσιμες συμβουλές

Ρέψιμο μωρού: Χρήσιμα tips για να το βοηθήσετε να ρευτεί. 

Γιατί τα μωρό δεν ρεύεται - Πιθανοί λόγοι και χρήσιμες συμβουλές

Το ρέψιμο βοηθά τα μωρά να απελευθερωθεί ο αέρας που έχει συσσωρευτεί στο στομάχι από το τάισμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μωρό πρέπει να ρεύεται μετά από κάθε γεύμα, ανεξάρτητα από το εάν δείχνει σημάδια δυσανασχέτησης ή όχι.

Τα βρέφη έχουν τις δικές τους προτιμήσεις σχετικά με το ρέψιμο ή με τα αέρια. Το μωρό σας μπορεί να θέλει να θηλάζει χωρίς διακοπή και αν προσπαθήσετε να του προκαλέσετε ρέψιμο ενδιάμεσα, θα κλαίει αγανακτισμένα.

Μπορεί βέβαια, να αποφασίσει από μόνο του να ρευτεί ενδιάμεσα. Πάντως, θα καταλάβετε πολύ σύντομα τι ακριβώς επιθυμεί.

repsimo morou1

Μπορεί το μωρό να πνιγεί αν δεν ρευτεί;

Οι περιπτώσεις πνιγμού είναι σπάνιες. Ωστόσο, δεν πρέπει να ταΐζετε υπερβολικά το μωρό και προσπαθήστε να το κρατήσετε στον ώμο σας για μερικά λεπτά πριν το αφήσετε στην κούνια.

Γιατί το μωρό δεν ρεύεται

Μερικά μωρά είτε δεν ρεύονται καθόλου ή αργούν πολύ ( μετά κι από μία ώρα!). Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν δεν έχουν αέρια, είναι πιθανόν να μην αισθάνονται την ανάγκη να ρευτούν. Γιατί το ρέψιμο στην πράξη προσφέρει ανακούφιση στα μωρά.

Τι να κάνετε αν το μωρό δυσκολεύεται να ρευτεί

Ο παιδίατρος θα σας καθοδηγήσει για το τι ακριβώς πρέπει να κάνετε αν το μωρό σας δε ρεύεται. Ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε τα ακόλουθα:

Χτυπήστε ελαφρά την πλατούλα του

Συχνά, το ελαφρύ χτύπημα δεν λειτουργεί και πρέπει να χτυπάτε την πλάτη του μωρό με ολόκληρη την παλάμη σας.Κρατήστε το όρθιο πάνω στον ώμο σας και ρυθμικά χτυπήστε με την παλάμη σας την πλάτη του. Κρατήστε μια καθαρή πετσέτα στο χέρι ή ακουμπήστε στο ρούχο σας σε περίπτωση που το μωρό βγάλει λίγο γάλα.

repsimo morou1

Δοκιμάστε διάφορες θέσεις

Δοκιμάστε να κρατήσετε το μωρό όχι μόνο πάνω από τον ώμο αλλά και μπρούμυτα στα γόνατα τρίβοντας μαλακά την πλάτη του. Σε περίπτωση που το μωρό έχει συχνά αέρια και δυσκολεύεται να τα αποβάλλει, θα ήταν χρήσιμο να μάθετε κάποιες τεχνικές μασάζ.

Αλλάξτε τη θέση του μωρού

Μην κρατάτε το μωρό σας στην ίδια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η συγκεκριμένη στάση μπορεί να είναι ο λόγος που το μωρό σας δεν ρεύεται.

Τι να κάνετε εάν το μωρό εξακολουθεί να μη ρεύεται

  • Μιλήστε με τον παιδίατρο για διαφορετικές θέσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε
  • Χαλαρώστε και δώστε περισσότερο χρόνο στο μωρό να ρευτεί
  • Δοκιμάστε διαφορετικά είδη μασάζ για μωρά.

Πηγή: parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved