Έχει κολικούς το μωρό; Δοκιμάστε το hack που έγινε viral στο TikTok

Τι προκαλεί τους κολικούς στο μωρό σας και τι να κάνετε για να ανακουφιστεί!

Έχει κολικούς το μωρό; Δοκιμάστε το hack που έγινε viral στο TikTok
TikTok @enchantednanny

Εάν είχατε ποτέ ένα νεογέννητο με κολικούς, ξέρετε πώς νιώθει μια μαμά που βλέπει το μικροσκοπικό μωρό της να ουρλιάζει, να κλαίει και να στριφογυρίζει από τον πόνο μέρα με τη μέρα.

Οι κολικοί είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Σίγουρα, υπάρχουν διάφορα μυστικά όπως η αγκαλιά, το μάζεμα των ποδιών, το μασάζ, το ζεστό μπανάκι και το ατελείωτο λίκνισμα, αλλά τι γίνεται αν αυτά δεν λειτουργήσουν;

Μια χρήστης του TikTok @enchantednanny έχει την απάντηση.

Κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο σε ένα δωμάτιο κλινικής, πώς μπορεί μια μαμά να δημιουργήσει κίνηση και χώρο στην κοιλιά του νεογέννητου για να προωθήσει την καλύτερη πέψη και να το ανακουφίσει από τα αέρια. Το πλέον viral βίντεο έχει ξεκάθαρα απήχηση στους απανταχού γονείς παντού και έχει μαζέψει περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια likes.

Όλα έχουν να κάνουν με τον σχηματισμό του αριθμού οκτώ (8)

Παρακολουθήστε τη Lucy (τη μαία) να κινεί απαλά την κοιλιά και τους γοφούς του μωρού από τη μία πλευρά στην άλλη—και την ευχαρίστηση στο προσωπάκι του. Καθώς η Lucy εξηγεί τον τρόπο που κάνει μασάζ στο μωρό μπορείτε να καταγράψετε τις συμβουλές τις και να τις εφαρμόσετε στο μωρό σας που ταλαιπωρείται από τους κολικούς.

Η μαγευτική κίνηση όπως θα δείτε και εσείς παραπάνω φαίνεται να βοηθά. «Εφαρμόζω αυτές τις κινήσεις μεταξύ των γευμάτων. Τώρα κοιμάται, έχει καθαρές πάνες και φαίνεται πολύ πιο χαρούμενος», σχολιάζει η μαμά @enchantednanny, που το μωρό της φαίνεται στο βίντεο.

Όσο για την αποτελεσματικότητα του ποδηλάτου με τα πόδια για μωρά που ταλαιπωρούνται από κολικούς; Αυτό μπορεί επίσης να λειτουργήσει, αλλά όχι όλη την ώρα, λέει η Lucy.

Η Lucy εξηγεί ότι προτού τα μωρά μπορέσουν να αρχίσουν να μπουσουλάνε και να περπατούν, οι φροντιστές πρέπει να τα βοηθήσουν να δημιουργήσουν χώρο για την πέψη στο σώμα τους βοηθώντας τα με την κίνηση μέχρι να μπορέσουν (μάθουν) να κινούνται μόνα τους περισσότερο.

«Τον πήγαμε να δει τη Lucy σε ηλικία 4 εβδομάδων και εξακολουθώ να εφαρμόζω αυτές τις κινήσεις, αν έχει δυσκοιλιότητα ή αέρια», προσθέτει η @enchantednanny. «Είναι σχεδόν 11 μηνών και αυτή η μέθοδος εξακολουθεί να βοηθάει».

Τι προκαλεί τους κολικούς

Το τι προκαλεί τους βρεφικούς κολικούς δεν είναι γνωστό γι' αυτό και δεν υπάρχει "φάρμακο" για την αντιμετώπισή τους.

Κάποια πιθανά αίτια είναι ίσως τα πολλά αέρια στο έντερο του μωρού, η δυσκοιλιότητα, μια ευαισθησία στο μητρικό γάλα ή το γάλα σε σκόνη ή ακόμη και το άγχος που μεταφέρει η μητέρα στο νεογέννητο.

Πώς θα καταλάβετε αν το μωρό σας έχει κολικούς

Οι κολικοί συνήθως διαγιγνώσκονται με τον κανόνα 3/3/3: Όταν ένα βρέφος κάτω των 3 μηνών κλαίει για περισσότερες από τρεις ώρες, περισσότερες από τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Πρόσθετα σημάδια που το μωρό σας έχει κολικούς αναφέρονται παρακάτω:

  • Μια τακτική περίοδος ασταμάτητου, απαρηγόρητου κλάματος, συνήθως αργά την ημέρα
  • Κλάματα ή κραυγές που διαρκούν μία έως τρεις ώρες ή περισσότερο
  • Ένα κόκκινο πρόσωπο ή χλωμό δέρμα γύρω από το στόμα
  • Μπορεί να τραβήξουν τα πόδια τους, να σκληρύνουν τα χέρια τους, να λυγίσουν την πλάτη τους ή να σφίξουν τις γροθιές τους όταν κλαίνε
  • Μια υγιής και χαρούμενη διάθεση όλες τις άλλες ώρες της ημέρας εκτός από εκείνη που του προκαλεί πονάκια

Τι να κάνετε για να ανακουφιστεί το μωρό σας

Όπως αναφέραμε και παραπάνω δεν υπάρχει αποδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή ή θεραπεία για τη «θεραπεία» των κολικών, αλλά υπάρχουν τεχνικές, όπως αυτή στο βίντεο παραπάνω, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση των συμπτωμάτων των κολικών.

Εάν ανησυχείτε για το κλάμα του μωρού σας, μιλήστε με τον παιδίατρό σας σχετικά με την αλλαγή της φόρμουλας που του δίνετε ή την εξάλειψη ορισμένων αλλεργιογόνων από τη διατροφή σας εάν θηλάζετε (όπως γαλακτοκομικά ή αυγά). Μπορείτε επίσης να ζητήσετε συμβουλές σχετικά με εάν μπορείτε να δώσετε προβιοτικά για βρέφη στο μωρό σας ή όχι.

Όπως και να έχει, μην αφήσετε τα πονάκια στην τύχη τους και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε τεχνική ή θεραπεία.

με πληροφορίες από το mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved