Φωτογράφος απαθανατίζει γονείς αγκαλιά με τα μωρά τους

Οι φωτογραφίες της Έβελιν είναι τρυφερές και υπέροχες - Τα οφέλη της βρεφικής αγκαλιάς για την ανάπτυξη του μωρού.

Φωτογράφος απαθανατίζει γονείς αγκαλιά με τα μωρά τους
Instagram / fotografie_eweliny

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς σήμερα και δεν γινόταν να μην την γιορτάσουμε με την πιο τρυφερή, την πιο γλυκιά και την πιο δυνατή αγκαλιά. Αυτήν ενός γονιού προς το παιδί του.

Η φωτογράφος Έβελιν εξειδικεύεται στη φωτογράφιση νεογέννητων. Το προφίλ της στο Instagram είναι ένα πλούσιο portfolio με φωτογραφίες μωρών. Από τις φωτογραφίες που μπορεί κανείς να ξεχωρίσει στο προφίλ της είναι αυτές με γονείς που κρατούν τα μωρά τους αγκαλιά.

Οι περισσότερες είναι τραβηγμένες σε σπίτια ή στο μαιευτήριο και αυτό που τις κάνει εντυπωσιακές είναι η φυσικότητά τους. Η φωτογράφος δίνει έμφαση στα συναισθήματα τα οποία και αποτυπώνονται στο κάθε στιγμιότυπο.

Παρακάτω μερικές από τις φωτογραφίες μας που ξεχωρίσαμε.

Τα οφέλη της αγκαλιάς για το μωρό

Έρευνες αναδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη της αγκαλιάς για την συναισθηματική, τη γνωσιακή και τη σωματική ανάπτυξη του μωρού. Πιο συγκεκριμένα:

Οι αγκαλιές κάνουν τα παιδιά πιο έξυπνα

Τα παιδιά χρειάζονται αισθητηριακή διέγερση καθώς αναπτύσσεται ο εγκέφαλός τους. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε παιδιά που ζούσαν σε ορφανοτροφεία, έδειξε τα μωρά τα οποία κρατούνταν αγκαλιά για 20 λεπτά κάθε μέρα για δέκα εβδομάδες, σημείωσαν μεγαλύτερη εγκεφαλική ανάπτυξη.

Τα νεογέννητα ανακαλύπτουν τον κόσμο με την αφή και την φυσική επαφή όπως είναι η δερματική επαφή ή αγκαλιά, για αυτό και οι αγκαλιές είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη των παιδιών. Από τις πέντε αισθήσεις, η αίσθηση της αφής είναι η πρώτη που αναπτύσσεται, έτσι μία τρυφερή αγκαλιά είναι αυτό που χρειάζεται για να διεγείρει τον εγκέφαλο των νεογνών.

https://www.instagram.com/p/Cb-pe8qMCoU

Οι αγκαλιές ενισχύουν την υγεία των παιδιών

Δεν είναι μόνο τα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την υγεία των παιδιών. Έρευνες δείχνουν ότι μία αγκαλιά ενισχύει την απελευθέρωση της ορμόνης οξυτοκίνης στον οργανισμό η οποία έχει συσχετιστεί με την ασφάλεια, την εμπιστοσύνη και την αγάπη. Όταν παράγεται η συγκεκριμένη ορμόνη, ενεργοποιείται και η παραγωγή άλλων ορμονών στο σώμα.

Μία αγκαλιά μπορεί να σταματήσει τα tantrums

Οι αγκαλιές δεν είναι μόνο καλές για την εγκεφαλική ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και για τη συναισθηματική. Τίποτα δεν μπορεί να ηρεμήσει περισσότερο ένα παιδί όταν πέφτει και χτυπάει από ότι η αγκαλιά της μαμάς ή του μπαμπά.

Επίσης, έρευνες δείχνουν ότι οι αγκαλιές είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσουν τα tantrums του παιδιού. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αγκαλιάζοντας ένα παιδί που κλαίει και γκρινιάζει, θα έχει σαν αποτέλεσμα η συμπεριφορά του να γίνει χειρότερη. Αυτό, ωστόσο, έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι απλώς ένας μύθος.

Οι αγκαλιές ενισχύουν το δέσιμο με το μωρό

Οι αγκαλιές κάνουν το δέσιμο μεταξύ γονιού και παιδιού πιο δυνατό. Οι αγκαλιές βοηθούν να καλλιεργηθεί εμπιστοσύνη και δυνατοί δεσμοί. Επίσης, μειώνουν το αίσθημα του φόβου και αυτά είναι αισθήματα αμοιβαία για τον γονιό και το μωρό.

Πηγή πληροφοριών: Instagram / fotografie_eweliny

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved