Φωτογραφίες τοκετού: Η πρώτη αγκαλιά μαμάς και νεογέννητου

Η Monet Nicole απαθανατίζει τις πρώτες στιγμές που μία μαμά κρατά στην αγκαλιά της το τέταρτο παιδί της.

Φωτογραφίες τοκετού: Η πρώτη αγκαλιά μαμάς και νεογέννητου
Instagram / monetnicolebirths

«Δεν έχει σημασία εάν αυτή είναι η πρώτη ή η τέταρτη γέννα σου. Ο κάθε τοκετός είναι ένα άγριο και απρόβλεπτο ταξίδι.

Ακόμα θυμάμαι πώς ένιωσα ακριβώς λίγο πριν φέρω στον κόσμο το τέταρτο παιδί μου. Όλα ήταν τόσο διαφορετικά από όσα είχαν συμβεί τις προηγούμενες φορές. Με τόσους πολλούς τρόπους, ένιωθα ότι το μυαλό και το σώμα μου θα με είχε εγκαταλείψει κι όμως έμαθα ότι με κάθε μωρό… ξαναγεννιόμαστε και εμείς ως γονείς. Η κάθε γέννα μας διδάσκει και κάτι διαφορετικό.

Ο τοκετός αυτής της μαμάς ήταν πολύ διαφορετικός σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους και πάλι όμως βρήκε μέσα της το ίδιο θάρρος και τη γνώση για να γεννήσει το μωρό της. Μπορείς να δεις τη σοφία στα μάτια της.»

Τα παραπάνω έγραψε η φωτογράφος και μαία Monet Nicole σε μία από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις της. Η Monet Nicole εξειδικεύεται στις φωτογραφίες τοκετού και οι φωτογραφίες της έχουν κάνει πολλές φορές τον γύρο των social media. Αποτυπώνουν την ωμή ομορφιά του τοκετού, συναισθήματα, τη μοναδικότητα αυτού του γεγονότος.

https://www.instagram.com/p/CfUcj47J0BD

Η ίδια είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και αναφέρει ότι ο τοκετός είναι για εκείνη μία εμπειρία που αλλάζει την κάθε γυναίκα που τη βιώνει. Έχει παρευρεθεί στις γέννες εκατοντάδων γυναικών και μέσα από τις φωτογραφίες της κρατά τα στιγμιότυπα αυτά ζωντανά για μία ζωή.

https://www.instagram.com/p/Cf0RnVTNUbt

Πολλές φορές μιλάει για τις εμπειρίες από τις φωτογραφίσεις της και με αφορμή αυτό μιλάει για τον τοκετό και το υπέρτατο θαύμα, τον ερχομό ενός παιδιού στον κόσμο.

Το ίδιο έκανε και με την παραπάνω ανάρτησή της στην οποία δημοσίευσε μία σειρά από φωτογραφίες που αποτυπώνουν την πρώτη αγκαλιά μαμάς και νεογέννητου. Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, οι φωτογραφίες της ξεχειλίζουν από συναίσθημα. Το νεογέννητο απολαμβάνει την ζεστασιά του δέρματος της μαμάς του με το εμβρυϊκό σμήγμα ακόμα πάνω στο σώμα του. Η μαμά κρατά το μικρό της θαύμα αγκαλιά και τα συναισθήματα χαράς, συγκίνησης και ανακούφισης αποτυπώνονται στο πρόσωπό της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved