Οι γκριμάτσες αυτής της μπέμπας θα σας «τρελάνουν»

Η νεογέννητη μπέμπα με τα πυκνά μαλλιά και τις γκριμάτσες, είναι αξιολάτρευτη.

Οι γκριμάτσες αυτής της μπέμπας θα σας «τρελάνουν»
you tube / Rumble Viral

Τα μωρά γεννιούνται με συγκεκριμένα αντανακλαστικά και ακόμα και το χαμόγελο τους πρώτους μήνες θεωρείται αντανακλαστικό. Από τον δεύτερο μήνα γίνεται πιο συνειδητό, έχει μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ από τον πέμπτο μήνα γίνεται ακόμα πιο «αληθινό» και επιλεκτικό.

Οι εκφράσεις, οι κινήσεις και οι γκριμάτσες του μωρού υποδηλώνουν συναισθήματα όπως τη λύπη, τη χαρά, την ένταση, την ανυπομονησία ή τη δυσαρέσκειά τους. Για παράδειγμα, όταν το μωρό γυρίζει το κεφάλι του προς μία κατεύθυνση και ανοιγοκλείνει το στόμα, είναι μία ενστικτώδης κίνηση που κάνει όταν ψάχνει φαγητό, όταν τεντώνει την πλάτη του προς τα πίσω σημαίνει ότι νιώθει δυσφορία, ενώ το τρίψιμο των ματιών υποδηλώνει κούραση και νύστα.

Άλλες,πάλι φορές, γκριμάτσες μπορεί να είναι μια ενστικτώδης αντίδραση σε έναν ήχο ή στη φωνή του γονιού.

Πάρτε για παράδειγμα τη μπεμπούλα στο βίντεο που ακολουθεί. Οι γκριμάτσες που κατέγραψαν οι γονείς της είναι τόσο αστείες ειδικά όταν προέρχονται από ένα τόσο μικρό μωρό.

Τα χαρακτηριστικά του δε είναι τόσο καθαρά ενώ δεν περνούν απαρατήρητα τα πυκνά μαλλιά του.

Πώς να ενθαρρύνετε το μωρό σας να χαμογελά

Οι απλές, παιχνιδιάρικες στιγμές που μοιράζεστε με το μωρό σας είναι συχνά αρκετές για να το ενθαρρύνουν να χαμογελάσει. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω δραστηριότητες για να κάνετε το μωρό σας να χαμογελά πιο συχνά.

  • Μιλώντας τους στη γλώσσα του μωρού
  • Χαμογελώντας τους
  • Κάνοντας αστείους ήχους ζώων
  • Διατήρηση οπτικής επαφής ενώ μιλάτε
  • Γελώντας μαζί τους
  • Κάνοντας αστείες φωνές ή γκριμάτσες
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved