Απολαυστικό βίντεο: Μπέμπα οκτώ εβδομάδων μιμείται τις γκριμάτσες του μπαμπά της

Το βίντεο έχει γίνει viral στο διαδίκτυο.

Τα παιδιά μιμούνται συμπεριφορές, κινήσεις, εκφράσεις από την βρεφική τους ακόμα ηλικία. Αυτό αποδεικνύει και το παραπάνω βίντεο. Η μικρούλα που πρωταγωνιστεί είναι μόλις οκτώ εβδομάδων, δηλαδή δύο μηνών και εντυπωσιάζει με τις μιμητικές τις ικανότητες.

Το κοριτσάκι βρίσκεται στην αγκαλιά του μπαμπά του και όταν εκείνος κάνει γκριμάτσες, εκείνη τις μιμείται αμέσως μετά. Το στιγμιότυπο απαθανάτισε η μαμά του μωρού και το μοιράστηκε μέσω των social media. Το βίντεο όπως ήταν αναμενόμενο έκανε τον γύρο των social media.

Η σημασία της μίμησης στην ανάπτυξη του παιδιού

Τα παιδιά απορροφούν ό,τι ακούνε και βλέπουν γύρω τους σαν σφουγγάρι. Στην νηπιακή τους ηλικία μιμούνται συμπεριφορές, κινήσεις, επαναλαμβάνουν λέξεις, μελωδίες, στίχους. Η μίμηση είναι βασική διαδικασία για την ανάπτυξη των παιδιών και μέχρι και την ηλικία των 18 μηνών είναι σε θέση να μιμούνται και απλές ενέργειες όπως είναι το ανακάτεμα του φαγητού, το σκούπισμα του τραπεζιού, το περπάτημα κ.α.

Πώς μπορείτε να ενισχύσετε τη μιμητική δεξιότητα του παιδιού;

  • Κάντε ό,τι κάνει. Μιμηθείτε το παιδί για να σας μιμηθεί και εκείνο και κάντε ήχους χειρονομίες και εκφράσεις που κάνει.
  • Διαβάστε παραμύθια
  • Παίξτε με τους ήχους όπως για παράδειγμα κάντε ήχους και ζητήστε του να βρει ποιο ζώο είστε.
  • Παίξτε παντομίμα
  • Παίξτε ρόλους/ θέατρο
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved