Οι γκριμάτσες των νεογέννητων μέσα από δέκα απολαυστικές φωτογραφίες

Μωράκια νυσταγμένα, χαρούμενα, γκρινιάρικα κάνουν τις πιο ξεκαρδιστικές γκριμάτσες.

Οι γκριμάτσες των νεογέννητων μέσα από δέκα απολαυστικές φωτογραφίες
Instagram / fotografie_eweliny

Τα νεογέννητα δεν μπορούν να δουν καθαρά, δεν έχουν αναπτύξει τις επικοινωνιακές τους ικανότητες, ωστόσο κάνουν τις πιο χαριτωμένες γκριμάτσες οι ο οποίες συχνά αποτελούν αντικείμενο φωτογράφισης για επαγγελματίες φωτογράφους και γονείς.

Οι εκφράσεις, οι κινήσεις και οι γκριμάτσες του μωρού υποδηλώνουν συναισθήματα όπως τη λύπη, τη χαρά, την ένταση, την ανυπομονησία ή τη δυσαρέσκειά τους. Για παράδειγμα, όταν το μωρό γυρίζει το κεφάλι του προς μία κατεύθυνση και ανοιγοκλείνει το στόμα, είναι μία ενστικτώδης κίνηση που κάνει όταν ψάχνει φαγητό, όταν τεντώνει την πλάτη του προς τα πίσω σημαίνει ότι νιώθει δυσφορία, ενώ το τρίψιμο των ματιών υποδηλώνει κούραση και νύστα.

Δεν είναι, ωστόσο, όλες οι κινήσεις και οι γκριμάτσες του μωρού εκούσιες. Τα μωρά γεννιούνται με συγκεκριμένα αντανακλαστικά και ακόμα και το χαμόγελο τους πρώτους μήνες θεωρείται αντανακλαστικό. Από τον δεύτερο μήνα γίνεται πιο συνειδητό, έχει μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ από τον πέμπτο μήνα γίνεται ακόμα πιο «αληθινό» και επιλεκτικό.

Οι γκριμάτσες του νεογέννητου μέσα από φωτογραφίες

Οι γκριμάτσες των νεογέννητων αρκετές φορές θυμίζουν εκείνες των ενηλίκων και δεν είναι λίγες οι φορές που φωτογραφίες μωρών έχουν γίνει ξεκαρδιστικά memes στο διαδίκτυο.

Η φωτογράφος Έβελιν εξειδικεύεται στις φωτογραφίες νεογέννητων και από τις πιο απολαυστικές είναι εκείνες που έχει καταφέρει να απαθανατίσει γκριμάτσες μωρών, λίγο πριν κοιμηθούν, όταν γκρινιάζουν, όταν κοιτούν γύρω τους ή ακόμα και όταν χαμογελούν.

Ανατρέχοντας στο προφίλ της στο Instagram όπου έχει δημοσιεύσει πάνω από 1.000 φωτογραφίες νεογέννητων, ξεχωρίσαμε τις αγαπημένες μας. Δείτε τις στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved