Μωρά κάνουν λυπημένες γκριμάτσες και είναι απλά αξιολάτρευτα

Τα χαριτωμένα μωρά σε αυτό το βίντεο αλλάζουν έκφραση από τη μία στιγμή στην άλλη.

Τα μωρά είναι έτσι και αλλιώς αξιολάτρευτα πόσο μάλλον όταν κάνουν διάφορες γκριμάτσες και αλλάζουν εκφράσεις με εμφανή λόγο ή και όχι. Διάφορα τέτοια στιγμιότυπα περιλαμβάνει και το παραπάνω βίντεο. Χαριτωμένα μωράκια από λίγων ημερών μέχρι μηνών παίρνουν την πιο λυπημένη έκφρασή τους και χαρίζουν άφθονο γέλιο.

Το βίντεο αναρτήθηκε μία εβδομάδα πριν και ήδη μετρά πάνω από 60.000 προβολές.

Οι εκφράσεις του μωρού: Τι σημαίνουν και πότε γίνονται εκούσιες;

Για τα μωρά, το κλάμα, οι κινήσεις του σώματος και οι γκριμάτσες είναι τρόπος επικοινωνίας. Οι εκφράσεις που παίρνει μπορεί να υποδηλώνουν ανησυχία, δυσαρέσκεια, χαρά ή και απόλαυση.

Το πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό, οι περισσότερες από τις εκφράσεις του μωρού είναι ακούσιες και πρόκειται στην πραγματικότητα κινήσεις που προκύπτουν από τις συσπάσεις των μυών τους. Το ίδιο ισχύει για το χαμόγελο. Όσο υπέροχο θέαμα και αν είναι ένα νεογέννητο που χαμογελά, στην ηλικία αυτή το χαμόγελο δεν εκφράζει ευχαρίστηση ή απόλαυση.

Από τον τέταρτο μήνα κι έπειτα που το μωρό έχει αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο του σώματός του, το χαμόγελό γίνεται εκούσια και είναι επιλεκτικό κυρίως προς τα πρόσωπα που αναγνωρίζει, δείχνοντας έτσι τη χαρά και την ικανοποίησή του. Αντίστοιχα, το ξαφνικό κλάμα που συνοδεύεται με ένα τύπου γρύλισμα, υποδηλώνει την δυσφορία και την ενόχλησή του, ενώ τα ανοιχτά, γουρλωμένα μάτια δείχνουν ότι το βρέφος είναι φοβισμένο με κάτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved