Το tip της μαμάς: Καθαρίστε τα άλατα μπάνιου με φλούδες λεμονιού

Οι φλούδες λεμονιού σε συνδυασμό με την μαγειρική σόδα μπορούν να απομακρύνουν τα άλατα που συσσωρεύονται στο μπάνιο. 

Το tip της μαμάς: Καθαρίστε τα άλατα μπάνιου με φλούδες λεμονιού
Bigstock

To λεμόνι με την χαρακτηριστική μυρωδιά φρεσκάδας και την όξινη γεύση, έχει πολλές ιδιότητες ενώ χρησιμοποιείται και στην καθαριότητα του σπιτιού.

Αξιοποιείστε ολόκληρο το λεμόνι: από τον χυμό και τη σάρκα του μέχρι του φλούδα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η φλούδα λεμονιού είναι γεμάτη από βιοδραστικές ενώσεις με πολλά οφέλη για την υγεία ενώ μπορούν να απολυμάνουν πολλές επιφάνειες μέσα στο σπίτι.

Άλατα μπάνιου

Ένας εύκολος και οικολογικός τρόπος να καθαρίσετε τα άλατα από το μπάνιο είναι η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με τις φλούδες λεμονιού.

Ρίξτε μαγειρική σόδα σε διάφορα σημεία στην μπανιέρα και στον νιπτήρα όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη συσσώρευση αλάτων και χρησιμοποιήστε τις φλούδες λεμονιού από την εξωτερική πλευρά για να τρίψετε όλη την επιφάνεια. Η μαγειρική σόδα και το λεμόνι λειτουργούν σαν λευκαντικό και θα κάνουν την μπανιέρα αλλά και το νιπτήρα να αστράφτουν.

xriseis-floudes-lemoniou.jpg

Τι άλλο μπορείτε να καθαρίσετε με τις φλούδες λεμονιού

Για να απολυμάνετε το ξύλο κοπής

Στο ξύλο κοπής κόβουμε λαχανικά, κρέατα για αυτό και πρέπει να το καθαρίζουμε πολύ καλά πριν την επόμενη χρήση. Το λεμόνι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και χρησιμοποιώντας μόνο τις φλούδες του μπορούμε να απολυμάνουμε όλη την επιφάνεια. Τρίψτε το ξύλο κοπής με μερικές φλούδες λεμονιού, αφήστε τις ουσίες να δράσουν για ένα με δύο λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Για να καθαρίσετε τους λεκέδες από τις κούπες και τα φλιτζάνια

Τα φλιτζάνια και οι κούπες που χρησιμοποιούμε καθημερινά, συχνά αποκτούν λεκέδες που δεν φεύγουν με ένα απλό πλάυσιμο. Δοκιμάστε να τις γεμίσετε με νερό και να βάλετε μέσα μερικές φλούδες λεμονιού. Αφήστε το λεμόνι να δράσει για μερικές ώρες και στη συνέχεια σκουπίστε καλά. Οι λεκέδες από καφέ ή τσάι θα έχουν εξαφανιστεί.

Με πληροφορίες από diynatural.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved