Καθαριότητα σπιτιού: Τα πέντε κοινά λάθη που κάνoυμε

Το tip της μαμάς σήμερα αφορά στα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν καθαρίζουμε το σπίτι.

Καθαριότητα σπιτιού: Τα πέντε κοινά λάθη που κάνoυμε
Bigstock

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι η διατήρηση ενός καθαρού σπιτιού μπορεί να είναι χρονοβόρα.

Λοιπόν, ίσως εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετές ώρες - και αρκετό κόπο - αποφεύγοντας ορισμένα λάθη καθαρισμού.

Ρίξτε μια ματιά σε πέντε από τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι ώστε να γλιτώσετε χρόνο και κόπο.

Spring Cleaning. Young Woman Tidying Up Kitchen At Home

Υπερβολική ποσότητα καθαριστικών

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς αρκετές φορές έχουμε μπει στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουμε αρκετή ποσότητα καθαριστικού γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα καθαρίσουμε καλύτερα. Ωστόσο, αυτό απλά δεν ισχύει. Η χρήση υπερβολικής ποσότητας προϊόντος αφήνει υπολείμματα τόσο στα πανιά από μικροΐνες όσο και στα σφουγγάρια. Επιπλέον, θα αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στον καθαρισμό του υπερβολικού καθαριστικού προϊόντος από πάγκους, παράθυρα, σανίδες κοπής.

Η λύση: Να θυμάστε ότι είναι πιο εύκολο να προσθέσετε περισσότερο καθαριστικό παρά να καθαρίσετε την υπερβολική ποσότητα.

Βρώμικα σφουγγάρια και πανάκια καθαρισμού

Δεν αρκεί να ξεπλένετε τα σφουγγάρια και τα πανάκια καθαρισμού μετά από κάθε χρήση. Χρειάζονται απολύμανση με ξίδι και ζεστό νερό καθώς και συχνή αντικατάσταση.

Η λύση: Φροντίστε να έχετε διαφορετικά πανάκια για το ξεσκόνισμα και άλλα για τον καθαρισμό μεγάλων επιφανειών. Με αυτό τον τρόπο το καθάρισμα θα είναι όντως αποτελεσματικό.

Κακή οργάνωση

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη καθαρισμού είναι η έλλειψη οργάνωσης. Το να ψαχουλεύετε για παράδειγμα στο ντουλάπι για να βρείτε την μαγειρική σόδα ή πού αφήσατε τελευταία φορά το ξίδι, δεν είναι τίποτα άλλο από χάσιμο χρόνου.

Η λύση: Κρατήστε τα είδη καθαρισμού σε ένα καθορισμένο μέρος, ώστε να μην ψάχνετε όλη την ώρα. Εάν είναι δυνατόν, κρατήστε τα μέσα ή κοντά στο δωμάτιο όπου θα τα χρησιμοποιήσετε. Και αν πρέπει να τα κρατήσετε ψηλά ή μακριά από το οπτικό σας πεδίο επειδή έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια, μπορείτε ακόμα να τα οργανώσετε έτσι ώστε να είναι εύκολο να τα βρείτε.

Επιπλέον, μπορείτε έχετε ένα κουτί καθαρισμού που να περιέχει τα καθαριστικά είδη που χρησιμοποιείτε σχεδόν καθημερινά, όπως πανιά από μικροΐνες, ξίδι , υγρό πιάτων, μια παλιά οδοντόβουρτσα και ούτω καθεξής.

mpanio-kathariotita.jpg

Χρήση λανθασμένων προϊόντων ή εργαλείων καθαρισμού

Εάν χρησιμοποιείτε λάθος καθαριστικό προϊόν ή εργαλείο, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα καθαριστεί σωστά το σημείο ή η επιφάνεια ή μπορεί να προκληθούν και ζημιές.

Η λύση: Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια καθαριστικά χρησιμοποιούνται πού, καθώς και ποια εργαλεία θα χρειαστείτε από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Μη τήρηση ενός προγράμματος ρουτίνας καθαριότητας

Ακόμα ένα συχνό λάθος που κάνουμε είναι ότι δεν τηρούμε ένα καθορισμένο πρόγραμμα καθαρισμού. Προφανώς το να το λες αποδεικνύεται πιο εύκολο από το να το κάνεις ειδικά όταν βιάζεσαι να ετοιμάσεις τα παιδιά για το σχολείο ή για να ολοκληρώσεις όλες τις υποχρεώσεις. Ωστόσο, αφήνοντας το καθάρισμα για το Σαββατοκύριακο, όλες οι δουλειές σας συσσωρεύονται. Και όταν συμβεί αυτό, θα χρειαστείτε το διπλάσιο χρόνο για να καθαρίσετε και να τακτοποιήσετε όλες τις δουλειές.

Η λύση: Εντάξτε την καθαριότητα του σπιτιού στην καθημερινή σας ρουτίνα, ώστε να μην αισθάνεστε ότι το Σαββατοκύριακο το μόνο που κάνετε είναι να βάζετε πλυντήρια, να καθαρίζετε και να σφουγγαρίζετε.

Με πληροφορίες από το merrymaids.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved