Tips για μαμάδες: Με αυτούς τους τρόπους θα καθαρίσετε σωστά το ξύλο κοπής

Εσείς γνωρίζετε πώς καθαρίζουμε σωστά το ξύλο κοπής;

Tips για μαμάδες: Με αυτούς τους τρόπους θα καθαρίσετε σωστά το ξύλο κοπής
pexels.com / photo credits RF._.studio

Το ξύλο κοπής είναι από τα απαραίτητα σύνεργα κάθε νοικοκυράς στην κουζίνα. Το χρησιμοποιούμε για να κόψουμε το κρέας, τα λαχανικά και πολλά ακόμα τρόφιμα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να το προσέχουμε και να είμαστε ιδιαίτερα σχολαστικοί με το πώς το καθαρίζουμε.

Ένα απλό ξέβγαλμα στο νερό ή ένα γρήγορο πλύσιμο με το σφουγγάρι και απορρυπαντικό για τα πιάτα, δεν αρκούν. Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε για να το καθαρίσουμε σωστά.

Με απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό

Ξεπλύντε το ξύλο κοπής με το ζεστό νερό. Ρίξτε στο ξύλο κοπής απορρυπαντικό για τα πιάτα, απλό ή αντιβακτηριδιακό, και τρίψτε πολύ καλά με ένα σφουγγάρι.

Εάν το ξύλο κοπής έχει σημάδια από τα μαχαίρια, καθαρίστε τα σημεία με τις χαρακιές με μεγαλύτερη σχολαστικότητα. Αφού το ξεπλύνετε και πάλι με ζεστό νερό, σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας ή μία πετσέτα.

Με ξύδι

Πάρτε μία μεγάλη λεκάνη και γεμίστε την κατά 3/5 με νερό και κατά 1/5 με ξύδι. Βυθίστε μέσα το ξύλο κοπής και αφήστε το για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα, βγάλτε το και πλύντε το με σαπούνι κι ένα σφουγγάρι, ξεπλύντε με νερό και σκουπίστε το με μία πετσέτα.

Με λεμόνι και αλάτι

Πάρτε ένα λεμόνι και κόψτε στο στα δύο. Βάλτε στην κάθε λεμονόκουπα αλάτι και τρίψτε και τις δύο πλευρά του ξύλου κοπής πολύ καλά μέχρι να φύγουν όλες οι ακαθαρσίες και οι λεκέδες. Πλύντε το με απορρυπαντικό για τα πιάτα και νερό, ξεπλύντε και ομοίως με παραπάνω, σκουπίστε το με μία πετσέτα.

ksulo kopis 1

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Ron Lach

Τι άλλο πρέπει να προσέξετε στο ξύλο κοπής;

Εκτός από το συχνό και σχολαστικό καθάρισμα, καλό είναι να έχετε δύο ξύλα κοπής, ένα για τα λαχανικά κι ένα για το κρέας. Αυτό γιατί, το ωμό κρέας έχει πολλά μικρόβια τα οποία μεταφέρονται και στα ξύλο κοπής.

Πηγή: realsimple.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved