To tip της μαμάς: Τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες κρεμμυδιού στην κουζίνα

Μη πετάτε τις φλούδες από το κρεμμύδι, θα σας φανούν χρήσιμες στη μαγειρική και όχι μόνο.

To tip της μαμάς: Τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες κρεμμυδιού στην κουζίνα
Bigstock

Το κρεμμύδι χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική όχι όμως και οι φλούδες του.

Συνήθως τις πετάμε θεωρώντας ότι είναι άχρηστες. Κι όμως οι φλούδες δεν είναι μόνο ωφέλιμες αλλά και θρεπτικές.

Πολλές μελέτες έχουν υποστηρίξει ότι η φλούδα του κρεμμυδιού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, βιταμίνη A, C, E και φιλικά προς την καρδιά φλαβονοειδή.

Επίσης , θεωρείται ευεργετική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την προώθηση της υγείας της καρδιάς και τη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Chopped Onions In A Bowl And Pieces Of Onions On The Tray With A Knife. On Wooden Background

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις φλούδες κρεμμυδιού

Προσθέστε φλούδες σε σούπα και σάλτσες

Προσθέστε τις φλούδες κρεμμυδιού ενώ βράζετε τη σούπα, το ζωμό ή τις σάλτσες σας προκειμένου να πήξουν. Αφαιρέστε τις αφού βράσουν για αρκετή ώρα.

Προσθέστε φλούδες σε αφέψημα

Οι φλούδες έχουν αποτοξινωτικές ιδιότητες. Ρίξτε λοιπόν μερικές φλούδες σε ένα φλυτζάνι με ζεστό νερό και ένα φακελάκι τσαγιού για λίγη ώρα. Σουρώστε το τσάι και απολαύστε το με λίγο μέλι.

Προσθέστε φλούδες στο νερό

Το νερό με τη φλούδα του κρεμμυδιού έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ανακουφίζει μυϊκές κράμπες. Απλώς προσθέστε τη φλούδα του κρεμμυδιού σε ένα ποτήρι νερό και αφήστε να μουλιάσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αφαιρέστε τις φλούδες και πιείτε το.

Προσθέστε φλούδες στο ρύζι

Οι φλούδες κρεμμυδιού προσδίδουν μια διακριτική γεύση στο ρύζι. Προσθέστε τις καθώς βράζει το ρύζι και αφαιρέστε τις πριν το καταναλώσετε.

Με πληροφορίες από το food.ndtv.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved