Tips για μαμάδες: Τι μπορεί να κάνει μια φλούδα λεμονιού στο πλυντήριο πιάτων

Δοκιμάστε να βάλετε στο πλυντήριο πιάτων μια φλούδα λεμονιού πριν την πλύση.

Tips για μαμάδες: Τι μπορεί να κάνει μια φλούδα λεμονιού στο πλυντήριο πιάτων
Την επόμενη φορά που θα βάλετε πλυντήριο πιάτων, προσθέστε ένα λεμόνι Bigstock

Αντί να ψάχνετε για ένα απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων που θα κάνει τα σκεύη να αστράφτουν απομακρύνοντας παράλληλα τις δυσάρεστες οσμές, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια φλούδες από λεμόνι.

Τοποθετώντας είτε μια ολόκληρη φλούδα λεμονιού ανάμεσα στα πιάτα είτε χυμό λεμονιού στη θήκη του απορρυπαντικού κατά την πλύση, θα διαπιστώσετε ότι τα πιάτα και τα ποτήρια θα καθαρίσουν ακόμα καλύτερα.

Επιπλέον, θα αφήσει ένα φρέσκο ​​άρωμα στο εσωτερικό του πλυντηρίου.

lemoni-xriseis-kathariotita.jpg

Οι φλούδες λεμονιού στο πλυντήριο πιάτων λειτουργούν ως φυσικό απολυμαντικό

Καθαριότητα με εσπεριδοειδή

Στην πραγματικότητα, δεν είναι μόνο τα λεμόνια που απομακρύνουν τα λίπη από τα μαγειρικά σκεύη αλλά όλα τα εσπεριδοειδή με κιτρικό οξύ, π.χ. λάιμ, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ κ.λπ., τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε πλυντήρια πιάτων με εσωτερικό είτε από πλαστικό είτε από ανοξείδωτο χάλυβα.

Εάν το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων σας περιέχει ήδη κιτρικό οξύ, μην ανησυχείτε - η προσθήκη λίγης παραπάνω ποσότητας θα βοηθήσει.

Η προσθήκη λεμονιού στον κύκλο πλυσίματος των πιάτων σας όχι μόνο θα σκοτώσει τα μικρόβια αλλά θα βοηθήσει επίσης στην απολύμανση και θα …κρατήσει μακριά τα άλατα (που συσσωρεύονται στα πλυντήρια πιάτων). Επιπλέον, ως φυσικός ήπιος παράγοντας απολίπανσης, το λεμόνι βοηθά να αφαιρεθούν τα λίπη από τα πιάτα κάνοντάς τα να λάμπουν.

Lemon Juice In The Bowl. On Wooden Background

Δοκιμάστε να προσθέσετε στο πλυντήριο πιάτων πέρα από το απορρυπαντικό και φέτες λεμονιού

Bigstock

Τι πρέπει να προσέχετε

Το κιτρικό οξύ είναι γνωστό ότι αμαυρώνει τα ασημικά και το αλουμίνιο και θα μπορούσε να ξεθωριάσει τα πιάτα με σχέδια, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε το λεμόνι σε κάθε πλύση. Προσοχή λοιπόν με τα πολύχρωμα πιάτα.

Πηγή: food-hacks.wonderhowto.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved