Tips για μαμάδες: Έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες αβοκάντο

Μάθετε πώς μπορούν να σας φανούν χρήσιμες οι φλούδες του αβοκάντο.

Tips για μαμάδες: Έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες αβοκάντο

Μην πετάτε τις φλούδες του αβοκάντο.

Bigstock

To αβοκάντο έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία καθώς είναι πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνες, φυτικές ίνες.

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο σχετίζεται με καλύτερη ποιότητα διατροφής και αυξημένη πρόσληψη σημαντικών θρεπτικών συστατικών.

Σπόροι και φλούδα αβοκάντο

Οι σπόροι και η φλούδα του αβοκάντο αποτελούν το 33% περίπου του συνολικού βάρους ολόκληρου του καρπού.

Σε ότι αφορά τη φλούδα παρότι δεν μπορεί να καταναλωθεί γιατί είναι πικρή και σκληρή, ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να τη χρησιμοποιήσετε αποκομίζοντας τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα αβοκάντο

Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα αβοκάντο. Όλα εξαρτώνται από το τι θέλετε και το αποτέλεσμα που αναζητάτε. Μπορείτε να μασήσετε τη φλούδα ωμή, να φτιάξετε smoothies, τσάι ή μια μάσκα προσώπου.

Επιπλέον, μπορείτε να αναμίξετε τη φλούδα του αβοκάντο με άλλα φρούτα και λαχανικά ή να την προσθέσετε σε μαγειρευτά και σούπες κατά τους κρύους μήνες για να ενισχύσετε τη διατροφή σας.

Ενυδάτωση προσώπου

Οι φλούδες του αβοκάντο είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που επιβραδύνουν τη γήρανση και αποτρέπουν τις ρυτίδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες , οι φλούδες του αβοκάντο έχουν τις περισσότερες αντιοξειδωτικές δράσεις σε σύγκριση με τους σπόρους ή τον πολτό. Μπορείτε λοιπόν να περνάτε το πρόσωπό σας με τις φλούδες από την εσωτερική τους πλευρά κάθε φορά που τρώτε ένα αβοκάντο. Απλώστε τις και αφήστε τις για μερικά λεπτά πριν τις αφαιρέσετε από την επιδερμίδα σας.

avocado.jpg

Μην πετάτε τις φλούδες του αβοκάντο.

Bigstock

Μάσκα με φλούδα αβοκάντο

Φτιάξτε μάσκα προσώπου με φλούδες αβοκάντο αφού πρώτα τις αφήσετε στον φούρνο για 10 λεπτά (150 βαθμούς). Στη συνέχεια, αλέστε τις στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Αναμίξτε μια κουταλιά μέλι μαζί με γιαούρτι και σκόνη αβοκάντο μέχρι να γίνει μια πάστα. Απλώστε την στο πρόσωπό σας, αφήστε την να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύντε την με κρύο νερό.

Με πληροφορίες από το healthguide.ng

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved