Tips για μαμάδες: Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να αφήνετε στον πάγκο της κουζίνας

Είναι σημαντικό να διατηρείτε καθαρό και τακτοποιημένο τον πάγκο της κουζίνας σας.

Tips για μαμάδες: Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να αφήνετε στον πάγκο της κουζίνας
Διατηρήστε τον πάγκο της κουζίνας καθαρό και τακτοποιημένο αποφεύγοντας να αφήνετε πάνω ορισμένα πράγματα, όπως μαχαίρια ή συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά Bigstock

Για να δείχνει η κουζίνα σας τακτοποιημένη, πρέπει ο πάγκος να είναι καθαρός και όσον το δυνατόν λιγότερο φορτωμένος.

Μπορεί να είναι βολικό να έχετε πάνω αραδιασμένα πράγματα που πιστεύετε ότι χρησιμοποιείτε συχνά, στην πράξη όμως απλά «κλέβουν» χώρο και σας αποσυντονίζουν.

Ας δούμε πέντε από αυτά:

tostiera-katharisma.jpg

H τοστιέρα είναι από τις συσκευές που οι περισσότεροι έχουν στον πάγκο της κουζίνας

Συσκευές που χρησιμοποιείτε σπάνια

Σε μια έρευνα από το MasterBrand Cabinets, η πλειοψηφία των Αμερικανών (60%) ανέφερε τον ακατάστατο χώρο στον πάγκο ως τη μεγαλύτερη αιτία άγχους στην κουζίνα. Πολύ συχνά, οι πάγκοι της κουζίνας είναι το βασικό σημείο για να αποθηκεύσετε πράγματα που δεν είστε σίγουροι πού αλλού να βάλετε.

Για παράδειγμα, ο πάγκος της κουζίνας μπορεί να φαίνεται σαν το προφανές μέρος για να τοποθετήσετε την τοστιέρα, το μπλέντερ, το μίξερ και άλλες συσκευές. Αλήθεια, όμως σας είναι όλες απαραίτητες καθημερινά; Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι ο εξής: εάν δεν χρησιμοποιείτε μία συσκευή κάθε μέρα (ή κάθε φορά που μαγειρεύετε), δεν πρέπει να πιάνει χώρο στον πάγκο σας.

Χαρτιά και λογαριασμοί

Η δεύτερη αιτία του άγχους που σχετίζεται με την ακαταστασία, σύμφωνα με την έρευνα, είναι οι στοίβες από χαρτιά και λογαριασμούς. Είναι πολύ πιο εύκολο να αφήνετε αυτά τα χαρτιά στον πάγκο με τη δικαιολογία να μη τα ξεχάσετε, παρά να τα ταξινομήσετε. Κάντε ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκκαθάριση ώστε να αδειάζει ο πάγκος σας.

mpaxarika-gia-kausi-koiliakou-lipous.jpg

Αν συνηθίζετε να έχετε τα μπαχαρικά στον πάγκο της κουζίνας, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε

Μπαχαρικά

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη, αλλά ο πάγκος μάλλον δεν είναι το καλύτερο μέρος για να έχετε τα μπαχαρικά. Ειδικότερα, βεβαιωθείτε ότι δεν αποθηκεύετε μπαχαρικά κοντά στο φούρνο ή την εστία, όπου η συσσωρευμένη θερμότητα μπορεί να αποδυναμώσει τις γεύσεις τους με την πάροδο του χρόνου.

Μαχαίρια

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι ο πάγκος δεν είναι το ασφαλέστερο μέρος για να αποθηκεύσετε τα μαχαίρια, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι. Και, εκτός από την ασφάλεια, σκεφτείτε πόσα από αυτά τα μαχαίρια χρησιμοποιείτε καθημερινά

Ελαιόλαδο

Ακριβώς όπως τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο μπορεί να αλλοιωθεί αν είναι εκτεθειμένο σε φως και σε θερμότητα. Διατηρείται καλύτερα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος όπως το ντουλάπι.

Με πληροφορίες από το rd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved