Tips για μαμάδες: Έξυπνοι τρόποι να αποθηκεύσετε τα μπαχαρικά στην κουζίνα

Αν αναζητάτε ιδέες για να αποθηκεύσετε τα μπαχαρικά σας έχουμε πέντε εύκολες και πρακτικές. 

Tips για μαμάδες: Έξυπνοι τρόποι να αποθηκεύσετε τα μπαχαρικά στην κουζίνα
Bigstock

Αν χρησιμοποιείτε μπαχαρικά όταν μαγειρεύετε, το μυστικό για να τα βρίσκετε εύκολα χωρίς να κάνετε άνω κάτω τα ντουλάπια, είναι να τα αποθηκεύσετε με το σωστό τρόπο.

Όταν τα μπαχαρικά είναι τακτοποιημένα σε βαζάκια και με ετικέτες τα …εντοπίζετε γρήγορα χωρίς να αδειάσετε όλο το ράφι ή να βγάλετε όλα τα τρόφιμα για να τα βρείτε.

Προφανώς και δεν υπάρχει μια λύση που να ταιριάζει σε όλους όσον αφορά την οργάνωση των μπαχαρικών. Κάθε κουζίνα είναι διαφορετική και αυτό σημαίνει ότι κάθε λύση αποθήκευσης μπαχαρικών είναι μοναδική.

Υπάρχουν όμως πολλά έξυπνα κόλπα, που μπορούν να προσαρμοστούν για να ταιριάζουν στις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Ας δούμε ορισμένα από αυτά.

mpaxarika-gia-kausi-koiliakou-lipous.jpg

Περιστρεφόμενη βάση για μπαχαρικά

Τα πιο συνηθισμένα μέρη για να βάζετε τα μπαχαρικά ανάλογα με τη διάταξη της κουζίνας σας είναι: σε ένα ντουλάπι, σε ένα συρτάρι ή στον πάγκο . Η περιστρεφόμενη βάση για μπαχαρικά είναι μια ιδιαίτερα πρακτική λύση. Επιλέξτε το μέγεθος που σας εξυπηρετεί και τακτοποιήστε τα.

Οργάνωση με αλφαβητική σειρά

Οργανώστε τα μπαχαρικά αλφαβητικά με λευκές ετικέτες ή δεν σας βολεύει ανάλογα με το μέγεθος του βάζου ( αρκεί να θυμάστε ποια μπαχαρικά έχετε αποθηκεύσει σε πιο μεγάλα βαζάκια και ποια σε μικρότερα).

Ταξινόμηση ανά κατηγορία

Ομαδοποιήστε τα μπαχαρικά για το κρέας μαζί, τα μπαχαρικά για το ψήσιμο μαζί και ούτω καθεξής.

mpaxarika.jpg

Κρεμαστή σχάρα μπαχαρικών

Η πόρτα του ντουλαπιού μπορεί να μετατραπεί σε εξαιρετικό σημείο αποθήκευσης μπαχαρικών αλλά μπορείτε να κρεμάσετε μια μικρή σχάρα στην κουζίνα πάνω από τον πάγκο για να τα έχετε μπροστά σας όταν μαγειρεύετε.

Ρηχά συρτάρια

Τα ρηχά συρτάρια συνήθως χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση ασήμαντων αντικειμένων με τυχαίο τρόπο, οπότε αν θέλετε τα αξιοποιήσετε σωστά μετατρέψτε τα σε χώρο αποθήκευσης μπαχαρικών.

Προσθέστε ειδικά ένθετα συρταριών με ανυψωμένα περιγράμματα για να διατηρήσετε τα βάζα σταθερά σε επίπεδη θέση με τις ετικέτες προς τα επάνω.

Πηγή: realhomes.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved