Tips για μαμάδες: Τι δεν πρέπει να καθαρίζετε με χαρτί κουζίνας

Το χαρτί κουζίνας είναι πολύ πρακτικό αλλά δεν είναι αποτελεσματικό σε όλες τις δουλειές.

Tips για μαμάδες: Τι δεν πρέπει να καθαρίζετε με χαρτί κουζίνας
Bigstock

To χαρτί κουζίνας είναι εύχρηστο και απαραίτητο στην καθημερινότητα όλων μας.

Σε πολλές περιπτώσεις αντικαθιστά την πετσέτα κουζίνας χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για όλες τις δουλειές.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές επιφάνειες στο σπίτι που δεν πρέπει να καθαρίζονται με χαρτί κουζίνας. Όπως:

tzamia-katharisma.jpg

Καθρέφτες και παράθυρα

Έχετε καθαρίσει χίλιες φορές τα παράθυρα και τους καθρέφτες με ρολό κουζίνας. Σωστά; Ωστόσο, αυτό αποδείχθηκε ένα τεράστιο λάθος. Αν και το χαρτί κουζίνας είναι πολύ μαλακό στην αφή, αφήνει χνούδι που είναι ακόμα πιο έντονο όταν πέφτει φως στο παράθυρο ή τον καθρέφτη. Είναι πολύ καλύτερο να καθαρίζετε τους καθρέφτες και τα παράθυρα με πανί με μικροϊνες.

Γυαλιά οράσεως ή ηλίου

Το ρολό κουζίνας μπορεί να αφήσει γρατσουνιές με την πάροδο του χρόνου στην επιφάνεια των γυαλιών. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καθαρίσετε είναι να ξεπλύνετε τους φακούς με τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια στεγνώστε τα είτε με ένα ειδικό πανί καθαρισμού φακών είτε με ένα πανί από μικροΐνες.

kinito.jpg

Οθόνες( κάθε είδους)

Είτε πρόκειται για τηλεόραση, φορητό υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό τους χαρτί κουζίνας. Αντ 'αυτού, προτιμήστε ένα πανί μικροϊνών ή βαμβάκι. Αυτό ισχύει και για τους φακούς της κάμερας, οι οποίοι είναι ακόμη πιο ευαίσθητοι και θα μπορούσαν να γρατσουνιστούν ακόμα πιο εύκολα.

Εστία κουζίνας και ταψί

Όσο και να καθαρίσετε με χαρτί κουζίνας δύσκολα θα απαλλαγείτε από τα επίμονα υπολείμματα που υπάρχουν στην εστία της κουζίνας ή στο ταψί. Το χαρτί λιώνει πολύ γρήγορα όταν τρίβεται και στη συνέχεια καταλήγει αμέσως στα σκουπίδια. Καλό θα ήταν πρώτα να τα μουλιάσετε το ταψί σε χλιαρό νερό και απορρυπαντικό και μετά να το σκουπίσετε με ένα σφουγγάρι. Οσο για την εστία, καθαρίστε την με μαγειρική σόδα, λεμόνι ή ξίδι.

kokkino-krasi.jpg

Μοκέτες

Χύσατε κόκκινο κρασί ή τον καφέ σας στο χαλί και η πρώτη σας κίνηση είναι να πάρετε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα υγρά; Την επόμενη φορά θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε καθώς το χαρτί διαλύεται γρήγορα με αποτέλεσμα να υπάρχουν στο χαλί και υπολείμματα χαρτιού. Η καλύτερη λύση είναι να πάρετε μια πετσέτα και να την απλώσετε πάνω στο κρασί που χύθηκε ή τον καφέ, μέχρι να απορροφήσει τη μεγαλύτερη ποσότητα.

Με πληροφορίες από το deavita.net

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved