Μικροσκοπικές κουζίνες: Μπορούν να είναι λειτουργικές και όμορφες

Ιδέες για να  αξιοποιήσετε κάθε εκατοστό της μικροσκοπικής κουζίνας σας.

Μικροσκοπικές κουζίνες: Μπορούν να είναι λειτουργικές και όμορφες
Instagram@ smallkitchendesign

Τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν μεγάλες κουζίνες. Συνήθως είναι ενιαίες με το καθιστικό ή είναι αρκετά μικρές με ελάχιστα ντουλάπια.

Γι΄αυτό και σχεδιαστές όσο και οι διακοσμητές έχουν σκεφτεί πώς μπορεί να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε χιλιοστό μιας μικρής κουζίνας.

Είτε πρόκειται για ράφια, είτε για γάντζους στους τοίχους είτε για τρικ φωτισμού, οι επιλογές που έχετε για να γίνει η πολύ μικρή κουζίνα σας πρακτική, λειτουργική και στιλάτη, είναι πολλές.

https://www.instagram.com/p/CVQkc24BCHq

Έξυπνη αποθήκευση

Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Lonika Chande προτείνει να καταργήσετε τελείως τα ντουλάπια στον τοίχο και να τοποθετήσετε ράφια αν η κουζίνα είναι ψηλοτάβανη.

«Μπορεί να φαίνεται αδιανόητο σε μια κουζίνα να μην έχει ντουλάπια στους τοίχους, αλλά προτιμώ τα ράφια. Ο χώρος δείχνει μεγαλύτερος και μπορούν να αποθηκευτούν περισσότερα πράγματα».

https://www.instagram.com/p/CVOts96hYt8

Κατάλληλος φωτισμός

Η εύρεση τρόπων για να αυξήσετε το φυσικό φως στην κουζίνα είναι μια καλή για να κάνετε μια μικρή κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη. Αν δεν υπάρχει παράθυρο ή μπαλκονόπορτα τοποθετείστε σποτάκια κάτω από τα ντουλάπια ή ένα φωτιστικό που δεν θα κάνει το χώρο να δείχνει σκοτεινός, το αντίθετο.

https://www.instagram.com/p/CVNUqObhYcH

Επιλογή χρωμάτων

Αποφύγετε τα σκούρα χρώματα γιατί κάνουν την μικροσκοπική κουζίνα…ασφυκτική. Ωστόσο αν σας αρέσει το γκρι, το μπλε, το λαδί επιλέξτε τα για τα κάτω ντουλάπια της κουζίνας.

Για να πάρετε ακόμα περισσότερες ιδέες, γιατί ως γνωστόν είναι διαφορετικά να περιγράφεις και διαφορετικά να το βλέπεις, παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved