Tips για μαμάδες: Πέντε σημεία του σπιτιού που σπάνια καθαρίζετε

Υπάρχουν ορισμένα σημεία μέσα στο σπίτι στα οποία συσσωρεύεται σκόνη και μικρόβια.

Tips για μαμάδες: Πέντε σημεία του σπιτιού που σπάνια καθαρίζετε
Bigstock

Μπορεί η καθαριότητα του σπιτιού να είναι ρουτίνα για πολλές από εσάς ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σημεία που σας …ξεφεύγουν.

Όχι γιατί τα ξεχνάτε αλλά γιατί δεν πάει το μυαλό σας ότι χρειάζονται τακτικό καθάρισμα.

kathariotita-me-nero.jpg

Ας δούμε ποια είναι αυτά τα σημεία:

Πίσω από το ψυγείο

Προφανώς και δεν είναι εύκολο να καθαρίζετε συχνά πίσω από το ψυγείο, όμως ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και γι΄αυτό. Φροντίστε να απομακρύνεται τη σκόνη που συσσωρεύεται είτε με την ηλεκτρική σκούπα είτε με πανάκια καθαρισμού.

Σοβατεπί

Η σκόνη δεν κάνει …διακρίσεις. Καλύπτει ακόμα και τα πιο απρόσμενα σημεία όπως τα σοβατεπί. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βάλετε ηλεκτρική σκούπα, μη ξεχάσετε το σοβατεπί .

Καλοριφέρ

Τα καλοριφέρ τις περισσότερες φορές δεν καθαρίζονται γιατί είναι «κρυμμένα» πίσω από έπιπλα ή άλλα αντικείμενα. Ακόμα κι αν τα σκουπίζετε εξωτερικά, η σκόνη παραμένει ανάμεσα στις αυλακώσεις.

kathariotita-kathistikou.jpg

Κουφώματα πόρτας

Όπως τα σοβατεπί έτσι και τα κουφώματα πόρτας συγκεντρώνουν σκόνη αλλά και βρωμιά. Φροντίστε μια φορά το μήνα να τα καθαρίζετε ώστε να παραμένουν καθαρά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πόμολα και διακόπτες

Σκεφτείτε πόσα πόμολα υπάρχουν στο σπίτι και τα πιάνετε καθημερινά. Πόσο συχνά όμως τα απολυμαίνετε; Το ίδιο ισχύει και για τους διακόπτες , οι οποίοι βρίσκονται πάντα σε όλες τις λίστες που κατά καιρούς δημοσιοποιούνται με τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού.

Με πληροφορίες από το housebeautiful.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved