Tips για μαμάδες: Πέντε σημεία που ξεχνάτε να καθαρίσετε στο σπίτι

Κι όμως υπάρχουν ορισμένα σημεία στο σπίτι που δεν τα καθαρίζετε όσο συχνά θα έπρεπε.

Tips για μαμάδες: Πέντε σημεία που ξεχνάτε να καθαρίσετε στο σπίτι

Συνήθως όταν καθαρίζετε το σπίτι ξεκινάτε από την κουζίνα και το καθιστικό και συνεχίζετε με το μπάνιο και τις κρεβατοκάμαρες.

Σκουπίζετε, σφουγγαρίζετε, ξεσκονίζετε, βάζετε πλυντήρια…

Όμως υπάρχουν ορισμένα σημεία που ξεχνάτε να καθαρίσετε.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Κάτω από τα έπιπλα

Όχι, δεν εννοούμε τη σκόνη στο δάπεδο κάτω από τον καναπέ ή το κρεβάτι αλλά στις αράχνες που μπορεί να υπάρχουν στα κουφώματα του κρεβατιού, στα καθίσματα της καρέκλας ή κάτω από το τραπέζι.

Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα ή ένα ξεσκονόπανο για να απαλλαγείτε από τους ιστούς αράχνης, τη σκόνη και κάθε είδους βρωμιά τουλάχιστον δύο-τρεις φορές το χρόνο ( ή πιο συχνά).

Τοίχοι και κουφώματα

Η σκόνη και η βρωμιά μπορεί να προσκολληθούν σε κάθετες αλλά και οριζόντιες επιφάνειες. Ανοίξτε τις κουρτίνες ή τα στόρια και ανάψτε όλα τα φώτα. Θα εκπλαγείτε με τη σκόνη που θα δείτε σε ορισμένα σημεία. Αν έχετε ανάγλυφη ταπετσαρία η σκόνη θα είναι ακόμα πιο έντονη.

Ξεκινήστε από το πάνω μέρος του τοίχου χρησιμοποιώντας ένα ξεσκονόπανο που παγιδεύει τα σωματίδια. Ολοκληρώστε καθαρίζοντας τους διακόπτες και τα πόμολα της πόρτας.

kathariotita-me-anapsiktika-3.jpg

Κορυφές από ντουλάπια, πόρτες και κορνίζες

Όταν καθαρίζετε, αφιερώστε χρόνο για να κοιτάξετε ψηλά. Μπορεί να δείτε περισσότερη βρωμιά από αυτή που θα θέλατε. Καθαρίστε το επάνω μέρος των κουφωμάτων της πόρτας, της κουζίνας και των ψηλών ντουλαπιών αποθήκευσης ( μην ξεχνάτε τις κορνίζες). Μπορείτε να το κάνετε μία με δύο φορές το εξάμηνο.

Φωτιστικά

Ελέγξτε τα φωτιστικά και τους ανεμιστήρες οροφής. Ένα ξεσκονόπανο μιας χρήσης με επεκτεινόμενη λαβή είναι το καλύτερο εργαλείο για την απομάκρυνση της σκόνης και των ιστών αράχνης. Εάν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί από μικροΐνες και στερεώστε το σε μια σκούπα ή λαβή σφουγγαρίστρας με ένα λαστιχάκι.

Ντουλάπα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε τον πάτο της ντουλάπας; Όταν αλλάζετε τα ρούχα ( χειμερινά – καλοκαιρινά και το ανάποδο) κάντε έναν σχολαστικό καθαρισμό της ντουλάπας. Αδειάστε τα πάντα από το τελευταίο ράφι ( αν έχετε) και με τη σκούπα ή ένα ξεσκονόπανο απομακρύνετε τη σκόνη.

Με πληροφορίες από το thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved