Tips για μαμάδες: Αυτά είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα του καθιστικού

Καλό είναι κάθε φορά που καθαρίζετε το καθιστικό σας να μη ξεχνάτε αυτά τα αντικείμενα.

Tips για μαμάδες: Αυτά είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα του καθιστικού
Bigstock

Το καθιστικό είναι ο χώρος του σπιτιού που περνάτε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας.

Κάθεστε με τα παιδιά να χαλαρώσετε, να δείτε τηλεόραση, να φάτε.

Και παρότι το καθαρίζετε συχνά, είναι πολύ πιθανόν να σας …ξεφεύγουν ορισμένα σημεία καθώς δεν περνάει το μυαλό σας ότι είναι βρώμικα.

koritsaki-vlepei-tileorasi.jpg

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Τηλεχειριστήρια

Τα τηλεχειριστήρια για την τηλεόραση, το στερεοφωνικό, την κονσόλα παιχνιδιών τα αγγίζετε καθημερινά όλοι σας και συνήθως χωρίς να έχετε πλύνει τα χέρια. Σωστά;

Αποτέλεσμα, τα μικρόβια που συγκεντρώνονται σε αυτές τις επιφάνειες να μεταφέρονται από τον έναν στον άλλον.

Η λύση είναι απλή: Χρησιμοποιείτε καθημερινά ένα απολυμαντικό μαντηλάκι που είναι κατάλληλο για ηλεκτρονικά είδη για να απολυμαίνετε τα τηλεχειριστήρια.

Χαλί ή μοκέτα από τοίχο σε τοίχο

Ακόμα κι αν σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα καθημερινά το χαλί από τοίχο σε τοίχο, η σκόνη δεν φεύγει. Κι επειδή η αντικατάσταση της μοκέτας δεν είναι η πιο πρακτική λύση, φροντίστε να την καθαρίζετε σε εποχιακή βάση κι αν είναι δυνατόν να καλείτε ένα συνεργείο καθαρισμού για ακόμα πιο καλό αποτέλεσμα.

aromatika-pot-pourri.jpg

Αποσμητικά χώρου

Είτε χρησιμοποιείτε εμπορικά ποτ πουρί ή αποσμητικά χώρου ψεκασμού για να καλύψετε τις οσμές, θα διαπιστώσετε ότι συγκεντρώνουν σκόνη και χάνουν την αποτελεσματικότητά τους. Επιπλέον, περιέχουν χημικές ουσίες όπως αποστάγματα πετρελαίου, λιμονένιο, φορμαλδεΰδη και αλκοόλες που μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα, πονοκεφάλους και ερεθισμό των ματιών.

Η καλύτερη λύση είναι να ανοίγετε συχνά τις πόρτες και τα παράθυρα για να αερίζετε ο χώρος. Εναλλακτικά, τοποθετήστε μπολ με μαγειρική σόδα, ενεργό άνθρακα ή αποσταγμένο λευκό ξίδι στο καθιστικό για να απορροφήσουν τις οσμές.

Κεριά

Δυστυχώς, καθώς τα περισσότερα κεριά είναι από κερί παραφίνης που παράγεται με πετρέλαιο, μπορούν να απελευθερώσουν χημικές ουσίες όπως κετόνες και βενζόλιο που ερεθίζουν το αναπνευστικό σύστημα.

Εφόσον σας αρέσουν τα κεριά επιλέξτε ορισμένα από σόγια ή κερί μέλισσας. Αναζητήστε φιτίλια που δεν περιέχουν σύρμα ή μέταλλο και αποφύγετε τα βαριά αρωματικά κεριά.

keria.jpg

Φίλτρα κλιματιστικού

Τα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού είναι απαραίτητα στα περισσότερα σπίτια, αλλά τα φίλτρα και οι αεραγωγοί μπορεί να γεμίσουν σκόνη. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά ή να καθαρίζονται όπως και οι αεραγωγοί.

Διακόπτες

Αναλογιστείτε πόσες φορές πιάνετε τους διακόπτες φωτισμού στο καθιστικό σας. Είναι βέβαιο ότι σπάνια τους καθαρίζετε θεωρώντας ότι δεν υπάρχει λόγος. Η σκόνη άλλωστε και τα μικρόβια δεν είναι εμφανή στην επιφάνειά τους. Κι όμως, οι διακόπτες αποτελούν εστία μικροβίων γι΄αυτό και πρέπει να τους απολυμαίνετε τακτικά ( αν όχι καθημερινά).

Με πληροφορίες από το thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved