Tips για μαμάδες: Τα οκτώ πιο βρώμικα αντικείμενα του μπάνιου

Υπάρχουν οκτώ βρώμικα αντικείμενα στο μπάνιο που συγκεντρώνουν τα περισσότερα μικρόβια.

Tips για μαμάδες: Τα οκτώ πιο βρώμικα αντικείμενα του μπάνιου
Bigstock

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο μπάνιο είναι η λεκάνη της τουαλέτας.

Όμως, όπως πολύ σωστά αναφέρει στο Insider, η Bailey Carson επαγγελματίας καθαρίστρια και Angi Home Expert, την τουαλέτα την καθαρίζετε τακτικά και σίγουρα πιο συχνά σε σχέση με άλλη αντικείμενα του μπάνιου.

Σύμφωνα με την ίδια τα πιο βρώμικα αντικείμενα στα σπίτια μας είναι αυτά που συχνά παραβλέπουμε.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Θήκη οδοντόβουρτσας

Πόσο συχνά καθαρίζετε τη θήκη με τις οδοντόβουρτσες; Καθώς το νερό στεγνώνει και λιμνάζει δημιουργείται γλίτσα στον πάτο της θήκης αποτελώντας εστία μικροβίων.

Καλό θα ήταν μια φορά την εβδομάδα (ή δύο φορές το μήνα) να πλένετε τη θήκη με υγρό απορρυπαντικό και σφουγγάρι.

ododovourtsa.jpg

Διακόπτης

Τα χέρια σας μπορεί να είναι καθαρά όταν βγαίνετε από το μπάνιο, αλλά όταν μπαίνετε σίγουρα δεν είναι. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε τους αγκώνες σας για να ανάβετε το φως, πριν μπείτε στο μπάνιο και να καθαρίζετε το διακόπτη με απολυμαντικό σπρέι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Χερούλι πόρτας

Όπως και ο διακόπτης έτσι και το χερούλι της πόρτας συγκεντρώνει πλήθος μικροβίων. Χρειάζεται λοιπόν να κάνετε μια απολύμανση είτε με σπρέι είτε με υγρά μαντηλάκια αν όχι καθημερινά τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα.

Πάτωμα

Μελέτες έχουν δείξει ότι από όλες τις επιφάνειες στο μπάνιο, το πάτωμα είναι μακράν το πιο βρώμικο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν ξεπλένουμε τα μικρόβια της τουαλέτας εξαπλώνονται παντού και προσγειώνονται στο πάτωμα. Η πιο απλή λύση είναι το σφουγγάρισμα με λίγη χλωρίνη.

niptiras-neroxytis.jpg

Τουαλέτα

Προφανώς και δεν αρκεί να ψεκάζετε μόνο με απολυμαντικό την τουαλέτα μετά από κάθε χρήση. Καθαρίστε σχολαστικά το καπάκι αλλά και το κουμπί από το καζανάκι ( εκεί να δείτε μικρόβια που υπάρχουν).

Χαλάκι

Το χαλάκι μπάνιου συσσωρεύει τα πάντα: βακτήρια, τρίχες, νερά από το νιπτήρα, βρωμιές από τα παπούτσια ή τις παντόφλες.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να το τινάζετε καθημερινά και να το πλένετε στο πλυντήριο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

kourtina-baniou.jpg

Ντουζιέρα

Σίγουρα καθαρίζετε το ντους, αλλά το τηλέφωνο πόσο συχνά το απολυμαίνετε; Χρησιμοποιείστε ένα καθαριστικό που πέραν όλων των άλλων απομακρύνει και τα άλλα άλατα.

Βρύση

Καθημερινά χρησιμοποιείτε το νιπτήρα του μπάνιου δεκάδες φορές γι΄αυτό και το απλό καθάρισμα δεν είναι αρκετό. Περάστε τις επιφάνειες του νιπτήρα με ένα καθαριστικό – απολυμαντικό που σκοτώσει τα βακτήρια και παράλληλα διατηρεί το νιπτήρα καθαρό.

Πηγή:hometowin.ca

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved