Tips για μαμάδες: Πέντε πράγματα που χρειάζονται καθάρισμα στο σπίτι μια φορά το μήνα

Επιχείρηση καθάρισμα: Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε αυτά τα πέντε πράγματα στο σπίτι μια φορά το μήνα. 

Tips για μαμάδες: Πέντε πράγματα που χρειάζονται καθάρισμα στο σπίτι μια φορά το μήνα
Bigstock

Το καθάρισμα του σπιτιού δεν είναι μια ευχάριστη διαδικασία όμως με έναν σωστό προγραμματισμό και λίγη οργάνωση σίγουρα θα γίνει πιο εύκολο.

Αρχικά πέρα από το καθημερινό συμμάζεμα, θα πρέπει να διαχωρίσετε τι χρειάζεται καθάρισμα μια φορά το μήνα. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και να είναι καθαρό το σπίτι.

Ας δούμε λοιπόν τι μπορείτε να καθαρίζετε μία φορά το μήνα.

Φωτιστικά

Στα φωτιστικά συσσωρεύεται σκόνη και συχνά ξεχνάτε να τα καθαρίσετε. Εντάξτε λοιπόν το καθάρισμά τους τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Με αυτό τον τρόπο και θα είναι καθαρά και λιγότερο χρόνο θα χρειάζεστε την επόμενη φορά.

Περσίδες

Αν έχετε περσίδες στα παράθυρα θα έχετε διαπιστώσει ότι συγκεντρώνεται σκόνη ακόμα και αράχνες. Μια φορά το μήνα λοιπόν αφιερώστε λίγο χρόνο για το καθάρισμα των περσίδων. Το σφουγγάρι είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τις περσίδες ή τα πτυσσόμενα τζάμια. Κολλήστε σε μια λαβίδα από ένα σφουγγάρι και περάστε τα σημεία που θέλετε. Δεν θα μείνει ίχνος σκόνης.

katharismos plidiriou piaton1

Πλυντήριο πιάτων

Οι ειδικοί συνιστούν μία φορά το μήνα να κάνετε έναν καλό καθαρισμό στο πλυντήριο. Εκτός από τα ειδικά απορρυπαντικά που υπάρχουν στο εμπόριο, ιδιαίτερα αποτελεσματικό είναι και το ξίδι.

Πλυντήριο ρούχων

Όσο περίεργο και αν φαίνεται, ακόμα και το πλυντήριο ρούχων χρειάζεται τακτικό καθάρισμα και φροντίδα. Η συχνή χρήση του συνεπάγεται τη συσσώρευση μούχλας και βρωμιάς στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα τα ρούχα να μην μυρίζουν φρεσκάδα και καθαριότητα ή να μην καθαρίζουν 100%.Όσο για τα σημεία που πρέπει να καθαρίσετε, αυτά είναι όχι μόνο ο κάδος και οι θήκες πλύσης, αλλά και τα λάστιχα στο πορτάκι, μία φορά το μήνα.

ilektriki skoupa tips 1

Ηλεκτρική σκούπα

Κάποιες σκούπες έχουν ανταλλακτικές σακούλες ενώ άλλες σακούλες που αδειάζουν και επανατοποθετούνται. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αδειάζετε τη σακούλα περίπου μία φορά τον μήνα εάν κάνετε συχνή χρήση της σκούπας, για να έχετε και την καλύτερη δυνατή επίδοση. Η διαδικασία αυτή καλό είναι να γίνεται σε εξωτερικό χώρο και πολύ προσεκτικά για να μην πάνε παντού σκόνες και βρομιές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved