Χριστίνα Μπόμπα: Οι κόρες της λατρεύουν το messy play

Η νέα ανάρτηση της γνωστής digital creator με τις δίδυμες.

Χριστίνα Μπόμπα: Οι κόρες της λατρεύουν το  messy play

H Χριστίνα Μπόμπα για ακόμα μια φορά μοιράστηκε ένα όμορφο στιγμιότυπο με τις κόρες της εν ώρα παιχνιδιού.

Οι δίδυμες λατρεύουν το messy play και η μαμά τους όχι μόνο δεν το αποφεύγει ( λόγω του χαμούλη στο σπίτι) αλλά το ενισχύει.

https://www.instagram.com/p/CljnttlKJlw

Πολλές φορές έχουμε δει τις δίδυμες να ζωγραφίζουν σε μεγάλες επιφάνειες στον τοίχο ή στο πάτωμα και να έχουν πασαλειφτεί με χρώματα.

xristina-mpompa-didimes1.jpg

Η νέα ανάρτηση

Αυτή τη φορά η Αριάνα και η Φιλίππα άνοιξαν με τον παιδικό πλάστη το ζυμάρι και παράλληλα χρησιμοποίησαν δαχτυλομπογιές για να του δώσουν χρώμα.

xrisian-mpompa.JPG
xristina-mpompa-messy-play.JPG

Τι είναι το messy play;

Το messy play (ακατάστατο παιχνίδι) είναι βασικά αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά του – επιτρέπει στα παιδιά να δημιουργήσουν ένα χάος, χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους με λογικό, δημιουργικό και εκπαιδευτικό τρόπο. Σίγουρα κάποιοι γονείς θα σκεφτούν το ποιος θα μαζέψει το χάος και την ακαταστασία όμως, πιστέψτε μας αξίζει τον κόπο.

Το ακατάστατο παιχνίδι ή το αισθητηριακό παιχνίδι, είναι ο όρος που χαρακτηρίζει κάθε δραστηριότητα που επιτρέπει στα παιδιά να κάνουν πράγματα με τα χέρια τους, δημιουργώντας στην κυριολεξία ένα χάος. Συχνά περιλαμβάνει παιχνίδια με μπογιά, άμμο, λάσπη, νερό, χώμα και παροτρύνει τα παιδιά να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους και τα συναισθήματά τους.

Η ιδέα είναι να χρησιμοποιούν διαφορετικά υλικά για να εξερευνήσουν διάφορες υφές, να συνηθίσουν σε διαφορετικές αισθήσεις χρησιμοποιώντας τα χέρια και τα δάχτυλά τους ή ακόμα και τα δάχτυλα των ποδιών τους. Μερικά παιδιά είναι ευαίσθητα και φοβούνται το καθετί καινούριο. Το messy play είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα βοηθήσετε να αποκτήσουν νέες εμπειρίες χωρίς να πιεστούν.

Παιχνίδια παντού

Το σπίτι των διδύμων θυμίζει παιδότοπο καθώς υπάρχουν παντού παιχνίδια. Από σκηνή μέχρι τραπεζάκι με καρέκλες για τις δραστηριότητές τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved