Χριστίνα Μπόμπα: Η φώτο με τις δίδυμες σε μια όμορφη γωνιά του σπιτιού

Το σπίτι της μοιάζει με παιδότοπο και δεν την νοιάζει η ακαταστασία μιας και θέλει οι μικρές να είναι ελεύθερες και ανεξάρτητες, αναπτύσσοντας όλες τους τις ικανότητες.

Χριστίνα Μπόμπα: Η φώτο με τις δίδυμες σε μια όμορφη γωνιά του σπιτιού

Το σπίτι των Σάκη Τανιμανίδη και Χριστίνα Μπόμπα είναι γεμάτο με παιχνίδια και διάφορα άλλα αντικείμενα που βοηθούν τις μικρές να αναπτυχθούν ελεύθερα. Βλέπετε οι ειδικοί προτείνουν τα παιδιά να παίζουν ελεύθερα χωρίς να τα κυνηγούν ή να τους επιβάλλουν τον τρόπο που θα παίξουν οι γονείς τους.

mpompa-saloni-paidotopos.jpg

Κάποια στιγμή μια παιδαγωγός, η Σούζαν Άξελσον είχε πει ότι το «ακηδεμόνευτο παιχνίδι είναι σημαντικό».

mpompa-saloni-paidotopos1.jpg

Αυτό σίγουρα το γνωρίζει καλά η μαμά Χριστίνα, μιας και όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις της αφήνει τα παιδιά της να είναι αυτόνομα στο παιχνίδι τους.

Ζωγραφίζουν χωρίς να την νοιάζουν τα λερωμένα ρούχα (messy play) και αν μας ρωτάτε πολύ καλά κάνει γιατί τα παιδιά παίζοντας ελεύθερα και αυτόνομα παίρνουν τον έλεγχο της ζωής τους έστω και για λίγο. Όσο διαρκεί για παράδειγμα μια ζωγραφική...

https://www.instagram.com/p/CljnttlKJlw

όσο διαρκεί το παιχνίδι με τη ζύμη για τα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια..

xristoygenniatika-mpiskota-filippa-ariana-(6).jpg

όσο διαρκούν τα παιχνίδια με το χώμα...

tanimanidispaidiki-xara.jpg

Να θυμάστε, αφήνοντας τα παιδιά να έχουν έστω και για λίγο την αίσθηση του ελέγχου και όχι την αίσθηση της εκτέλεσης των εντολών (μη ζωγραφίζεις εκεί, μη λερώνεις το πάτωμα, μη κολλάς αυτοκόλλητα...) τους επιτρέπετε να εξασκήσουν τον αυτοέλεγχο, την λήψη αποφάσεων, την αυτοεπίγνωση, την αυτοεκτίμηση και φυσικά την αυτοπεποίθηση.

Η νέα ανάρτηση με τις δίδυμες

Η Χριστίνα Μπόμπα περνάει αρκετό χρόνο με την Αριάνα και τη Φιλίππα. Παίζει μαζί τους και τους διαβάζει πολλά πολλά παραμύθια. Όπως έκανε και αυτή τη φορά. Μαμά και κόρες κάθονται στη γωνιά που έχει τοποθετήσει τη σκηνή και απολαμβάνουν μια στιγμή ελευθερίας, χαλάρωσης και γνώσης, που μόνο ένα βιβλίο μπορεί να προσφέρει.

xristina-mpompa-didimes.jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved