Tips για μαμάδες: Πώς θα διατηρήσετε τη φέτα στο ψυγείο για μέρες ή και εβδομάδες

Τρεις τρόποι για την σωστή συντήρηση της φέτας.

Tips για μαμάδες: Πώς θα διατηρήσετε τη φέτα στο ψυγείο για μέρες ή και εβδομάδες

Η φέτα είναι ένα αγαπημένο, παραδοσιακό τυρί, συνδεδεμένο με μεσογειακά πιάτα και πολλές καλοκαιρινές συνταγές. Εκτός από νόστιμο, είναι επίσης πολύτιμη πηγή ασβεστίου, βιταμινών Α και Κ, πρωτεϊνών, φωσφόρου και πολλών ακόμα θρεπτικών συστατικών.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η φέτα δικαίως αξίζει μία θέση στη μεσογειακή διατροφή. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρόκειται για ένα τυρί ευαίσθητο που χαλάει εύκολα, κιτρινίζει ή μυρίζει, για αυτό και είναι σημαντικό να διατηρείται στο ψυγείο με τον σωστό τρόπο.

Τρεις τρόποι για να διατηρήσετε τη φέτα στο ψυγείο

Γενικά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράζετε μικρές ποσότητες, ώστε να καταναλώνονται σε διάστημα δύο ή τριών ημερών. Σε κάθε περίπτωση παρακάτω μπορείτε να δείτε τρεις τρόπους για να διατηρήσετε τη φέτα στο ψυγείο για μέρες ή ακόμα και εβδομάδες. Σημαντικό είναι το η ψύξη στο ψυγείο να είναι καλή και η θερμοκρασία να μην υπερβαίνει του 4-5 βαθμούς C.

Διατήρηση σε άλμη

Η άλμη λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε αλάτι, θα διατηρήσει τη φέτα φρέσκια για περισσότερες μέρες. Μπορείτε να βρείτε έτοιμες συσκευασμένες φέτες σε άλμη, αλλιώς μπορείτε να προμηθευτείτε την άλμη ξεχωριστά από το σούπερ μάρκετ ή το παντοπωλείο. Σημαντικό στη διατήρηση της φέτας σε άλμη, είναι η άλμη να καλύπτει τελείως τη φέτα μέσα στο σκεύος.

Πώς θα φτιάξετε σπιτική άλμη με δύο υλικά:

Θα χρειαστείτε 1 κιλό νερό και 80 γραμμάρια χοντρό αλάτι. Ζεστάνετε το νερό, προσθέστε το αλάτι και λίγο πριν πάρει μία βράσει, αποσύρετε από τη φωτιά. Ανακατέψτε καλά αφήστε το μείγμα να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

feta psugeio diatirisi 1

Διατήρηση σε γυάλινο σκεύος

Εάν δεν έχετε άλμη και πρέπει να αποθηκεύσετε τη φέτα σκέτη, η καλύτερη επιλογή είναι να την αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο τάπερ με καπάκι. Η φέτα απορροφά εύκολα οσμές από το ψυγείο και το γυάλινο σκεύος με ένα καπάκι που κλείνει καλά, θα την προστατεύσει.

Διατήρηση σε ελαιόλαδο

Ένα παλιό κόλπο με το οποίο μπορείτε να διατηρήσετε τη φέτα στο ψυγείο για εβδομάδες και παράλληλα να δώσετε στη γεύση της μία ιδιαίτερη πινελιά. Βάλτε σε ένα τάπερ που κλείνει καλά ελαιόλαδο, τόσο ώστε βάζοντας τη φέτα μέσα, να καλυφθεί εντελώς. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά όπως ρίγανη ή βασιλικό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved