Tips για μαμάδες: Πώς να διατηρήσετε τα σπαράγγια φρέσκα

Αποθηκεύουμε τα σπαράγγια στην κατάψυξη ή όχι;

Tips για μαμάδες: Πώς να διατηρήσετε τα σπαράγγια φρέσκα
bigstockphoto.com

σπαράγγια είναι μια υπερτροφή με πολλά οφέλη για την υγεία.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνες A, C, E, K και B6, καθώς και φυλλικό οξύ, σίδηρο, χαλκό, ασβέστιο, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Τα σπαράγγια βοηθούν σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας γιατί είναι πλούσια σε νερό και σε φυτικές ίνες ενώ έχουν ελάχιστες θερμίδες. Ενδεικτικά, ένα φλιτζάνι σπαράγγια δίνει μόνο 27 θερμίδες, 5 γραμμάρια υδατανθράκων, 3 γραμμάρια πρωτεΐνης, 3 γραμμάρια φυτικών ινών και καθόλου λίπος.

SPARAGGIA1

Πώς να διατηρήσετε τα σπαράγγια φρέσκα

Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το θρεπτικό λαχανικό, θα πρέπει να γνωρίζετε τον σωστό τρόπο αποθήκευσης των σπαραγγιών για να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η συνήθης τακτική είναι τα διατηρείτε στο ψυγείο. Όμως, όσο περισσότερο τα σπαράγγια παραμένουν στο ψυγείο, τόσο θα στεγνώνουν οι άκρες, με αποτέλεσμα να τρώτε μικρότερη ποσότητα.

Πώς να αποθηκεύετε σωστά τα σπαράγγια

Προμηθευτείτε φρέσκα σπαράγγια από την αγορά. Όσο πιο φρέσκα τόσο το καλύτερο. Κρατήστε τα σπαράγγια δεμένα με ένα λαστιχάκι και κόψτε τις κάτω άκρες ( περίπου ένα δάχτυλο). Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο ποτήρι ή βάζο με νερό ( λίγο κάτω από τη μέση) και βεβαιωθείτε ότι όλες οι άκρες βρίσκονται στο νερό. Καλύψτε τα σπαράγγια με μια πλαστική σακούλα και φυλάξτε τα στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Εάν το νερό φαίνεται θολό, απλώς αλλάξτε το.

SPARAGGIA2

Εύκολη συνταγή με σπαράγγια

Κι αφού μάθατε πώς μπορείτε να τα διατηρήσετε φρέσκα ( και για περισσότερο καιρό) σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή την απλή συνταγή με αυγά.

Υλικά

4 αβγά
2 κ.τ.σ γάλα
1 ματσάκι σπαράγγια κομμένα στη μέση
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αβγά μαζί με το γάλα. Προσθέστε 1/2 κ.τ.σ ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Βάλτε τα σπαράγγια μέσα και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά, ανακατέψτε ελαφρά. Βάλτε ακόμη 1/2 κ.τ.σ ελαιόλαδο και τα χτυπημένα αβγά. ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να μαγειρευτούν τα αβγά.Μόλις είναι έτοιμα, μπορείτε να τα απολαύσετε.

Με πληροφορίες από το thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved