Tips για μαμάδες: Μυστικά για να διατηρήσετε τις φράουλες στο ψυγείο για μέρες

  • Φράουλες: Τα οφέλη για τον οργανισμό
  • Μυστικά για σωστή συντήρηση
Tips για μαμάδες: Μυστικά για να διατηρήσετε τις φράουλες στο ψυγείο για μέρες
Unsplash.com / Tetiana Bykovets

Οι φράουλες είναι ένα ανοιξιάτικο φρούτο και το αγαπάμε όχι μόνο γιατί έχει τέλεια γεύση, αλλά και γιατί έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμός και επιπλέον, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε σε πληθώρα συνταγών από γλυκά και σνακ μέχρι και σε σαλάτες.

Φράουλες – Τα οφέλη για τον οργανισμό

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Πιο συγκεκριμένα:

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό: Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία θωρακίζει τον οργανισμό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κάνουν καλό στην όραση: Εκτός από βιταμίνη C, οι φράουλες είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α, ένα θρεπτικό συστατικό που σχετίζεται με την καλή όραση και την υγεία των ματιών.

Καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα: Όπως όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, έτσι και οι φράουλες περιέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και την πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Κάνουν καλό στο δέρμα και τα οστά: Εκτός από τα παραπάνω, οι φράουλες περιέχουν και μαγγάνιο ένα θρεπτικό συστατικό πολύ σημαντικό για την υγεία των οστών και την παραγωγή κολλαγόνου. Πιο συγκεκριμένα, ένα φλιτζάνι φράουλες περιέχει το ¼ της ημερήσιας ποσότητας μαγγανίου.

Προάγουν την καρδιακή υγεία: Οι φράουλες ενισχύουν την καλή χοληστερόλη και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Βοηθούν στην απώλεια βάρους: Οι φράουλες αποτελούνται κατά 91% από νερό και τα 150 γραμμάρια έχουν λιγότερες από 50 θερμίδες. Περιέχουν επίσης διαλυτικές φυτικές ίνες οι οποίες παρατείνουν τον κορεσμό, συμβάλλοντας έτσι στην πιο γρήγορη απώλεια βάρους. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι οι φράουλες μειώνουν τις πιθανότητες αύξησης σωματικού βάρους μακροπρόθεσμα.

fraoules suntirisi

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Monika Grabkowska

Μυστικά για σωστή συντήρηση

Οι φράουλες είναι ένα αρκετά ευαίσθητο φρούτο για αυτό και η σωστή συντήρησή του είναι το Α και το Ω. Παρακάτω μερικά tips για να διατηρήσετε τις φράουλες φρέσκιες στο ψυγείο για περισσότερες μέρες.

#1 Πλύνετε και κόψτε τις φράουλες μόνο όταν θέλετε να τις καταναλώσετε

#2 Προτιμήστε να τις αποθηκεύσετε σε μία χάρτινη σακούλα. Η σακούλα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη ή εναλλακτικά, μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο δοχείο.

#3 Εάν θέλετε να πλύνετε τις φράουλες, αποθηκεύστε τις σε ένα τάπερ αφού πρώτα στρώσετε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας στον πάτο.

#4 Βουτήξτε τις σε ξυδόνερο. Πριν τις χρησιμοποιήσετε ξεπλύνετέ τις καλά και δεν θα μείνει ίχνος μυρωδιάς ή γεύσης από ξύδι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved