Λαζάνια με λαχανικά και τυρί: Η συνταγή που θα κάνει τα παιδιά σας να φάνε μελιτζάνα και κολοκυθάκια

Νόστιμη συνταγή για λαζάνια με λαχανικά. Αν τα παιδιά σας δεν τρώνε τα λαχανικά τότε θα πρέπει να μαγειρέψετε αυτό το φαγητό.

Λαζάνια με λαχανικά και τυρί: Η συνταγή που θα κάνει τα παιδιά σας να φάνε μελιτζάνα και κολοκυθάκια

Στο εξωτερικό, τα παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό τα λένε picky eaters. Αν λοιπόν και τα δικά σας παιδιά, μόλις δουν λαχανικά στο πιάτο τους δυσανασχετούν και το σπρώχνουν κάνοντας εκείνη την γκριμάτσα της αηδίας, τότε θα πρέπει να φτιάξετε τη συνταγή μας για αυτά τα πεντανόστιμα λαζάνια με λαχανικά.

Ακόμη και το πιο δύσκολο picky eater παιδί σας, θα φάει και μάλιστα ούτε το ίδιο θα πιστεύει ότι τρώει μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές και καρότα σε ένα μόνο φαγάκι.

Υλικά:
1 πακέτο λαζάνια
2 κίτρινες πιπεριές
5 κολοκυθάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 μεγάλη μελιτζάνα
1 μεγάλο τριμμένο καρότο
1 ξερό κρεμμύδι
3-4 ώριμες ντομάτες
1 κ.τ.σ πάστα ντομάτας
8 κ.τ.σ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1/4 κ.τ.γ τριμμενη κανέλα
2 κούπες τυρί της επιλογής σας (φέτα, μοτσαρέλα, κασέρι)

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο ταψί βάλτε λαδόκολλα.
Κόψτε τα λαχανικά σας (εκτός από το καρότο, τις ντομάτες και το κρεμμύδι) καρέ (μικρά κυβάκια) και αραδιάστε τα πάνω στη λαδόκολλα. Βάλτε 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο, αλατίστε τα ελαφρώς και ψήστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι που θα έχετε τρίψει. Ρίξτε έπειτα μέσα το καρότο και σοτάρετε για ακόμη 2 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες που θα έχετε τρίψει στον τρίφτη ή το μούλτι και ανακατέψτε.
Προσθέστε τον πελτέ, 1 ποτήρι νερό, αλατοπίπερο και την κανέλα. Βράστε μέχρι να έχετε μια χυλωμένη σαλτσούλα.
Έπειτα κατεβάστε από το μάτι της κουζίνας την κατσαρόλα και προσθέστε μέσα (στη σάλτσα) τα λαχανικά που είχατε ψήσει πιο πριν.
Ανακατέψτε και αρχίστε να στρώνετε τα λαζάνια στο ταψάκι σας.
Βάλτε στον πάτο του ταψιού ή του πυρέξ που τα χρησιμοποιήσετε μια στρώση λαζάνια και έπειτα από πάνω με ένα κουτάλι γέμιση λαχανικών. Συνεχίστε εναλλάξ την ίδια διαδικασία (λαζάνια, λαχανικα, λαζάνια, λαχανικά).
Να θυμάστε από πάνω θα πρέπει να τελειώσετε με λαχανικά και όχι λαζάνια.
Επάνω από την τελευταία στρώση λαχανικών, βάλτε το τριμμένο τυράκι σας (φτιάξτε το με φέτα και θα μας θυμηθείτε) και ψήστε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά ή όσο λέει το πακέτο στις οδηγίες χρήσεις από τα λαζάνια που χρησιμοποιήσατε ότι χρειάζονται για να βράσουν.
Μόλις είναι έτοιμα, αφήστε να κρυώσουν λίγο για να μπορείτε να τα κόψετε και απολαύστε τα.

Μυστικό: Μην πείτε στα παιδιά σας τι τρώνε μέχρι να αδειάσουν το πιάτο τους. Μόλις τελειώσουν, τότε αποκαλύψτε τους τα υλικά που χρησιμοποιήσατε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved