Αυτός ο μπαμπάς έχει βρει τον τρόπο να κάνει το μωρό του να ξεκαρδίζεται (vid)

Αυτό το αξιαγάπητο μωρό δεν μπορεί να σταματήσει να γελάει όταν ο μπαμπάς του κάνει τη δική του εκδοχή της εμπορικής καμπάνιας Budweiser «wassup»

Αυτός ο μπαμπάς έχει βρει τον τρόπο να κάνει το μωρό του να ξεκαρδίζεται (vid)

Έχουμε δει γιους να μοιάζουν στους μπαμπάδες τους. Να έχουν τις ίδιες κινήσεις, ίδιους μορφασμούς, ίδιο χαμόγελο. Ωστόσο, ο μπαμπάς σε αυτό το βίντεο και ο λίγων μηνών γιος του είναι το κάτι άλλο.

Ο μπαμπάς κάνει αστεία στο γιο του και ο μπόμπιρας ξεκαρδίζεται. Και βλέποντας ο μπαμπάς το γιο να γελάει, κάνει το ίδιο.

Ο μπαμπάς λέει «wassup», και ο μικρός τον κοιτάει τρυφερά μέσα στα μάτια και γελάει με την ψυχή του! Ο μικρούλης κοιτάει με προσμονή τον πατέρα του, και περιμένει να πει ξανά την φράση που θα τον κάνει να λυθεί στα γέλια!

Το πιο γλυκό είναι ότι το μωράκι προσπαθεί να μιμηθεί τον τρόπο που λέει ο πατέρας του «wassup», ενώ καλά καλά δεν ξέρει να μιλάει!

Είναι πραγματικά αξιολάτρευτο να βλέπεις μια τέτοια ξέγνοιαστη στιγμή ανάμεσα σε έναν γιο και έναν πατέρα. Ο μπαμπάς σίγουρα θα το θυμάται για όλη του την ζωή!

Mωρά και μίμηση

Η μίμηση αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της παιδικής ηλικίας. Σε κάθε στάδιο τα παιδιά μαθαίνουν βλέποντας, ακούγοντας και πράττοντας, παίζοντας ώρες ατέλειωτες επαναλαμβανόμενα παιχνίδια, επαναλαμβάνοντας αμέτρητα αστεία και μιμούμενοι τα λόγια τραγουδιών ή εκφράσεις μεγαλύτερων (δάσκαλοι, γονείς, διαφημίσεις κ.α.). Αυτοί είναι μερικοί τρόποι που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να μιμηθούν και να μάθουν.

Παρατηρώντας κανείς την αναπτυξιακή πορεία ενός παιδιού, θα δει ότι ένα νεογέννητο μερικών ωρών (στις περισσότερες περιπτώσεις) μπορεί να μιμηθεί έναν ενήλικα ο οποίος βγάζει την γλώσσα του κάνοντας τη γνωστή γκριμάτσα.

Από τις πρώτες χειρονομίες που παρατηρούνται στα μωρά (<8 μηνών) είναι τα παλαμάκια και ο χαιρετισμός, τις οποίες και κατακτούν μέσω της μίμησης των ενηλίκων.

Όσο περισσότερο χρησιμοποιείται αυτές τις ενέργειες ή παρόμοιες προς το παιδί σας τόσο πιο πιθανόν είναι να τις μιμηθεί και να τις εκτελέσει. Μέχρι την ηλικία των 18 μηνών τα μικρά παιδιά θα αρχίσουν να μιμούνται απλές ενέργειες όπως το σκούπισμα ενός τραπεζιού, το ανακάτεμα του φαγητού κ.α.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο, που έχει δικαίως πάνω από 3,5 εκατ. προβολές!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved