Πέντε πράγματα που έχει ανάγκη ένας γιος από τον μπαμπά του

  • Έχει ανάγκη να αγαπάς τη μητέρα του
  • Πρέπει να σε δει να αποτυγχάνεις, όχι απλώς να πετυχαίνεις
  • Χρειάζεται να είσαι παρών
  • Χρειάζεται την αγάπη σου ανεξάρτητα από τις επιλογές του
  • Έχει ανάγκη την επιβεβαίωσή σου
Πέντε πράγματα που έχει ανάγκη ένας γιος από τον μπαμπά του

Η σχέση πατέρα - γιου εκτός από σημαντική πρέπει να είναι και ουσιαστική.

Είναι ο άνθρωπος που θα διαμορφώσει και θα επηρεάσει το παιδί του όσο κανείς άλλος ενώ θα αποτελέσει το πιο ισχυρό πρότυπο.

Επομένως ως μπαμπάς πρέπει να είσαι παρών γιατί το παιδί σου σε χρειάζεται. 'Εχει ανάγκη από σένα συγκεκριμένα πράγματα, όπως:

Έχει ανάγκη να αγαπάς τη μητέρα του

Όταν αγαπάς τη γυναίκα σου, τη μητέρα του γιου σου, του δείχνεις πώς να συμπεριφέρεται στις αδερφές του και σε όλες τις γυναίκες που θα συναντήσει στη ζωή του. Αυτό θα θέσει τα θεμέλια για τις σχέσεις που θα έχει αργότερα στη ζωή του.

sxesi patera giou1

Πρέπει να σε δει να αποτυγχάνεις, όχι απλώς να πετυχαίνεις

Ο καλύτερος δάσκαλος είναι η αποτυχία. Όταν ο γιος σου βλέπει να αποτυγχάνεις και να τη χειρίζεσαι αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να κάνει λάθη και να διδαχθεί από αυτά. Ένα αγόρι που δεν φοβάται να κάνει λάθη, θα γίνει ένας άντρας που θα μπορεί να ανταποκριθεί σε διάφορες προκλήσεις στη ζωή του.

Χρειάζεται να είσαι παρών

Καθώς εκπληρώνεις όλους τους διαφορετικούς ρόλους που έχεις, μπορεί να μην προλαβαίνεις να είσαι παρών σε καθετί που αφορά το παιδί σου. Όμως το έχει ανάγκη. Θέλει να είσαι δίπλα του στα εύκολα και τα δύσκολα, σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, σε μια συνάντηση μπαμπάδων με τους γιους τους. Η παρουσία σου σε όλους τους τομείς θα του δώσει την στήριξη που χρειάζεται.

sxesi patera giou2

Χρειάζεται την αγάπη σου ανεξάρτητα από τις επιλογές του

Μπορεί να λατρεύεις το ποδόσφαιρο αλλά ο γιος σου να μη μπορεί να κλωτσήσει μια μπάλα ( και ούτε να τον ενδιαφέρει). Ανεξάρτητα από τις επιλογές που κάνει ο γιος σου, χρειάζεται να τον αγαπάς ακόμα κι αν είναι διαφορετικές από τις δικές σου. Ακόμα κι όταν είναι λάθος οι επιλογές. Η αγάπη και η καθοδήγησή σου θα το βοηθήσει να πιστέψει στον εαυτό του και θα ξέρει ότι μπορεί να σε εμπιστευτεί.

Έχει ανάγκη την επιβεβαίωσή σου

«Σε αγαπάω γιε μου», «Είμαι περήφανος για σένα, γιε μου», «Είσαι καταπληκτικός γιε μου», «Ξέρω ότι μπορείς να το κάνεις, γιε μου», « Δούλεψες σκληρά γι΄αυτό, μπράβο γιε μου», «Δυσκολεύτηκες αλλά ξέρω ότι θα τα καταφέρεις». Ο γιος σου χρειάζεται την ενθάρρυνσή σου. Πρέπει να ακούσει τα λόγια που του δίνουν να καταλάβει ότι τον αγαπάς γι΄αυτό που είναι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved