Ευδοκία Ρουμελιώτη: Έτοιμη για το Halloween -Τι έφτιαξε με τον γιο της

Δεν ξέρουμε αν θα μεταμφιεστούν, το ένα έθιμο του Halloween όμως, το τήρησαν.

Ευδοκία Ρουμελιώτη: Έτοιμη για το Halloween -Τι έφτιαξε με τον γιο της

Όλο και περισσότεροι Έλληνες γιορτάζουν το Halloween τα τελευταία χρόνια. Και μπορεί η πανδημία να έχει φέρει ανατροπές σε πολλές από τις συνήθειές μας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναζητούμε εναλλακτικές.

Έτσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν προμηθευτεί κολοκύθες, σήμα κατατεθέν του Halloween, και τις έχουν ήδη σκαλίσει.

Μεταξύ αυτών και η Ευδοκία Ρουμελιώτη με τον γιο της οι οποίοι όχι μόνο προμηθεύτηκαν μια εντυπωσιακή κολοκύθα αλλά τη σκάλισαν και τη φωτογράφισαν κιόλας.


https://www.instagram.com/p/CGcw5frlVGI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Μόλις τελειώσαμε την πρώτη μας κολοκύθα!!!!!!!!», σχολίασε η γλυκιά ηθοποιός.

Δεν ξέρουμε αν ο γιος της θα μεταμφιεστεί, όπως τα παιδιά της Ρούλας Ρέβη και του Απόστολου Τότσικα, ή αν θα βαφτεί όπως η κόρη και ο γιος του Μάνου Παπαγιάννη, πάντως μα γεύση από το Halloween πήρε.

Πότε γιορτάζεται το Halloween

Το Halloween γορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται κατά κανόνα σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, ενέργεια γνωστή ως «trick or treat» («φάρσα ή κέρασμα»).

Στη σημερινή της μορφή η γιορτή δεν ασχολείται πια με τα φαντάσματα και τα πνεύματα, αλλά περισσότερο με τη διασκέδαση, τις γιορταστικές μεταμφιέσεις και τα γλυκίσματα.

Το έθιμο της κολοκύθας αντλεί ρίζες από έναν παλιό Ιρλανδικό μύθο, του Τζακ, που ήταν τσιγκούνης και πειραχτήρι. Γι' αυτό κάθε Halloween , οι Ιρλανδοί και όχι μόνο πια, σκαλίζουν ραπάνια, πατάτες και κολοκύθες, βάζουν μέσα ένα κερί και τα τοποθετούν κοντά σε παράθυρα, ώστε να κρατάνε μακριά τα κακά τα πνεύματα και κυρίως το πνεύμα του τσιγκούνη Τζακ.

Η ηθοποιός δημοσιεύει όλο και πιο συχνά φωτογραφίες με τον μοναχογιό της και μπορείτε να δείτε ορισμένες από αυτές στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved