Χυμός δαμάσκηνου στο θηλασμό: Έξι σημαντικά οφέλη για την υγεία σας

  • Κατανάλωση δαμάσκηνων κατά το θηλασμό- Τι πρέπει να γνωρίζετε
  • Ποια είναι τα οφέλη του χυμού δαμάσκηνου για την θηλάζουσα μητέρα
Χυμός δαμάσκηνου στο θηλασμό: Έξι σημαντικά οφέλη για την υγεία σας

Τα δαμάσκηνα είναι θρεπτικά και βοηθούν σημαντικά στην πρόληψη ή την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Οι βιταμίνες, τα μέταλλα, οι φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στα δαμάσκηνα το καθιστούν ένα ασφαλές φρούτο που μπορείτε να καταναλώνετε , όπως και το χυμό του, κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Ποια είναι τα οφέλη του χυμού δαμάσκηνου για την θηλάζουσα μητέρα

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα περιέχουν περίπου 240 kcal ανά 100 γραμμάρια και παρά την ιδιαίτερη γεύση τους, οι φυτικές ίνες που περιέχουν βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, βελτιώνουν την πέψη και συμβάλλουν στην καλή υγεία του εντέρου. Εξίσου σημαντικά είναι τα οφέλη και του χυμού δαμάσκηνου.

damaskina2

Βοηθά στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας

Τα δαμάσκηνα έχουν φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου. Ο φρέσκος χυμός δαμάσκηνου δρα ως καθαρτικό καταπολεμώντας τυχόν προβλήματα δυσκοιλιότητας ενώ παράλληλα προλαμβάνει τις αιμορροΐδες, οι οποίες αναπτύσσονται λόγω της δυσκοιλιότητας.

Ρυθμίζει τις λειτουργίες της ουροδόχου κύστης

Η δυσκοιλιότητα που προκύπτει λόγω έλλειψης φυτικών ινών επηρεάζει τη φυσιολογική λειτουργία της ουροδόχου κύστης και αυξάνει τη συχνότητα ούρησης. Μπορεί να δυσκολευτείτε να ρυθμίσετε μια υπερδραστήρια κύστη. Τα δαμάσκηνα αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα και προάγουν την κανονική λειτουργία της κύστης σας κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Ενισχύει την υγεία του νευρικού συστήματος

Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε μεταλλικό κάλιο που είναι ένας ζωτικής σημασίας ηλεκτρολύτης, απαραίτητος για τη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων για την εκτέλεση διαφόρων λειτουργιών του σώματος. Η κατανάλωση χυμού δαμάσκηνου κατά τη διάρκεια του θηλασμού θα ενισχύσει την υγεία του νευρικού σας συστήματος και θα προωθήσει αρκετές λειτουργίες του σώματος.

damaskina1

Σας χορταίνει

Μπορείτε να διαχειριστείτε την αύξηση του βάρους σας καταναλώνοντας αποξηραμένα δαμάσκηνα ενώ θηλάζετε. Τα δαμάσκηνα δημιουργούν ένα αίσθημα κορεσμού, μειώνοντας την επιθυμία για φαγητό.

Προλαμβάνει την αναιμία

Ο χυμός δαμάσκηνου είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου. Η επαρκής πρόσληψη χυμού δαμάσκηνου σάς βοηθά να αυξήσετε την ποσότητα σιδήρου στο σώμα σας, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού της αιμοσφαιρίνης σας. Ο καλός αριθμός αιμοσφαιρίνης αποτρέπει τον κίνδυνο των επιπτώσεων της αναιμίας, όπως κόπωση, δύσπνοια και ευερεθιστότητα.

Συμβάλλει στην υγεία των μυών

Αρκετές ιατρικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι τα δαμάσκηνα είναι πλούσια πηγή μεταλλικών στοιχείων βορίου και καλίου. Το κάλιο προάγει τις συσπάσεις των μυών και το βόριο βοηθά στην οικοδόμηση γερών μυών και οστών κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Επίσης, η κατανάλωση χυμού δαμάσκηνου βοηθά σημαντικά στη θεραπεία της οστεοπόρωσης.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved