Ευεξία μαμάς: Πώς θα χαλαρώσετε στο πι και φι μετά από μια δύσκολη ημέρα

Ιδέες που θα σας  βοηθήσουν να χαλαρώσετε μετά από μια ατελείωτη μέρα.

Ευεξία μαμάς: Πώς θα χαλαρώσετε στο πι και φι μετά από μια δύσκολη ημέρα
Bigstock

Όλοι μας έχουμε βαρύ πρόγραμμα, και προβλήματα και υποχρεώσεις. Ο Αύγουστος φτάνει στο τέλος του, και αυτό το αγχωτικό «τα κεφάλια μέσα», είναι μια πικρή αλήθεια.

Αν έχετε επιστρέψει από τις διακοπές σας και ήδη κάθε μέρα σας φαίνεται βουνό, σας έχουμε ορισμένα απλά tips που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να συνδεθείτε με το προσωπικό σας κέντρο, με τον πυρήνα σας, και θα φύγουν τα νεύρα και το άγχος αμέσως.

Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε

Η γιόγκα, η άσκηση και ο διαλογισμός

Ναι, το ξέρουμε ότι το ακούτε συχνά, αλλά αυτή η τριάδα είναι ιερή! Ο διαλογισμός είναι ταξίδι, μοναδικό και ανεπανάληπτο που πρέπει να το βιώσεις για να το κατανοήσεις. Είναι προσωπική εμπειρία, πολύτιμη και ανεξάντλητη που μας συνδέει με την φωνή μας.

Η γιόγκα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη γυμναστικής τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα δεδομένου ότι τα οφέλη της είναι σωματικά και ψυχολογικά. Οι διαλογισμοί με βάση το σώμα μπορούν να γίνουν ακόμα και από αρχάριους. Γενικότερα η άσκηση είναι πολύ ωφέλιμη καθώς το σώμα παράγει φερορμόνες.

Καλός ύπνος

Ένας σωστός και γεμάτος ύπνος είναι η πηγή της ευτυχίας και της γαλήνης του κάθε ανθρώπου! Ένας ενήλικας καλό είναι να κοιμάται επτά ώρες, και κυρίως το βράδυ. Επίσης, προσέχετε τα ρούχα του ύπνου σας να είναι άνετα, και το καλοκαίρι να σας κρατάνε δροσερούς και το χειμώνα ζεστούς.

Επαφή με τη φύση

Ποτέ μην ξεχνάτε από πού προερχόμαστε, ο άνθρωπος πρέπει πάντα να επιστρέφει στη φύση, μόνο έτσι ηρεμεί. Μπορείτε ακόμα και να πάτε μια βόλτα σε ένα πάρκο στην πόλη, δεν χρειάζεται να ξενιτευτείτε για να έρθετε κοντά στη φύση.

Γράψτε

Ένα πολύ βοηθητικό εργαλείο για να ξεσπάμε τα νεύρα μας είναι η συγγραφή! Γράψτε ό,τι σας εκνευρίζει, σας αγχώνει και σας προβληματίζει, και πείτε γιατί. Βέβαια αν δεν είστε άνθρωπος που του αρέσει να γράφει, μπορείτε να τα πείτε φωναχτά. Ύστερα, πείτε ποια πράγματα αγαπάτε στη ζωή σας. Και επικεντρωθείτε στην ευγνωμοσύνη σας στα όμορφα. Κανένας δεν έχει εξάλλου την τέλεια ζωή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved