Η αγάπη προς τον εαυτό σου, μαμά, θα έπρεπε να είναι δεδομένη, και όχι ζητούμενο

  • Πώς δείχνεις στον εαυτό σου ότι τον αγαπάς;
  • Βρες το ταλέντο σου
  • Ξεκουράσου
  • «Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει»
Η αγάπη προς τον εαυτό σου, μαμά, θα έπρεπε να είναι δεδομένη, και όχι ζητούμενο
Photo by Matthew Ball on Unsplash

Από μικρές μας μαθαίνουν «Πάνω από όλα είσαι γυναίκα», «Αγάπα τον εαυτό σου» κτλπ. Η αγάπη προς τον εαυτό μας θα έπρεπε να ήταν δεδομένη, και έχει γίνει ζητούμενο!!!

Πώς δείχνεις όμως στον εαυτό σου ότι τον αγαπάς;

Η καθεμία το κάνει με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Ο χρόνος όταν είσαι μητέρα, ή ακόμα κι αν δεν έχεις παιδιά και είσαι εργαζόμενη γυναίκα, είναι πολύτιμος και δυσεύρετος. Μπορείς να χωρέσεις μέσα στη μέρα στιγμές «φροντίδας εαυτού».

Το βασικό είναι να ακούς το σώμα σου και τις ανάγκες του!

Η αγάπη στον εαυτό μπορεί να σημαίνει ένα ζεστό αφρόλουτρο, αρκετός ύπνος, μια μάσκα περιποίησης προσώπου, ένα καλό φαγητό, ένα δροσερό κοκτέιλ με τις φίλες σου ή δύο, να πας για ψώνια, να κάνεις γυμναστική, να δεις ξανά την αγαπημένη σου ταινία, να διαβάσεις ένα βιβλίο που θα σου αγγίξει το μυαλό και την ψυχή σου, να πας ένα ταξίδι με τον σύντροφό σου, τους φίλους σου, το παιδί σου ή κάλλιστα και μόνη σου, να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία ή ό,τι άλλο εσύ νιώσεις ότι σε ευχαριστεί.

Αυτό που θα σου προτείνω εγώ είναι τρεις γενικές χρήσιμες συμβουλές, για μια ποιότητα περισσότερη στην υπέροχη ζωή σου!

ginaika gelaei

Photo by Caroline Hernandez on Unsplash

Βρες το ταλέντο σου

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα. Όλοι είμαστε εν δυνάμει καλλιτέχνες.

Μπορεί να ζωγράφιζες μικρή και τώρα με τις υποχρεώσεις και την καθημερινότητα που τρέχει να μην έχεις χρόνο να αφιερώσεις σε καμβάδες και χρώματα. Μπορεί να έκανες μπαλέτο μικρή, και να νιώθεις τώρα μεγάλη για να το αρχίσεις ξανά, όμως ακόμα στα όνειρά σου, να βλέπεις πώς κάνεις πλιέ, πιρουέτες, και γκράντ ζετέ.

Θα σου πω ένα μυστικό, κι εγώ έκανα μικρή μπαλέτο, και το άρχισα ξανά σε τμήμα ενηλίκων μετά από πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να είσαι σε ένα χώρο γεμάτο από γυναίκες που κάνουν κάτι για τον εαυτό τους. Η ενέργεια στον χώρο είναι απίστευτη!

Ξεκουράσου

Και με αυτό το ρήμα εννοώ, πραγματικά ξεκουράσου, πάρε ρεπό από όλα!

Μα θα μου πεις όταν είσαι μάνα δεν μπορείς να πάρεις ρεπό! Μπορείς να ζητήσεις βοήθεια, να αφήσεις το παιδί για ένα Σαββατοκύριακο στους γονείς σου, και απλά να μην κάνεις τίποτα! Αν το σώμα σου και η ψυχούλα σου, θέλουν να κάτσουν σε έναν καναπέ και να μην σηκωθείς ούτε για να πλύνεις τα πιάτα, κάντο!

Μην νιώσεις ενοχές για κάτι, είσαι άνθρωπος, και η ζωή χωρίς μικρά διαλείμματα δεν βγαίνει!

Σκέψου όταν κάνεις διατροφή, καλύτερο δεν είναι να κάνει μια cheat day, από το να τσιμπολογάς κάθε μέρα από κάτι ανθυγιεινό; Είσαι υπέροχη, και κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς, οι δυσκολίες είναι απανωτές, και τα κύματα δεν σταματούν. Μάθε να σταματάς, όταν το επιθυμείς, δεν είναι ήττα, δεν είναι παραίτηση, είναι ανθρώπινο, είναι υγιές, είναι αγάπη εαυτού!

«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει»

Αν μιλάς συνέχεια άσχημα στον πολύτιμο σύμμαχό σου, τον εαυτό σου, και του «κολλάς» μελανές ταμπέλες, με αρνητικό πρόσημο, όπως «τεμπέλα», «χοντρή», «άσχημη», «χαζή», τότε το μόνο που θα καταφέρεις να κάνεις θα είναι να πειστείς. Επομένως, για παράδειγμα θα είσαι επίτηδες υπερβολικά αναβλητική, και θα λες "ε λογικό είναι αφού είμαι τεμπέλα".

Πρέπει πάντα να μιλάς φροντιστικά, στον εαυτό σου, γιατί μόνο αυτό σου αξίζει! Θα έλεγες ποτέ στο παιδί σου ότι είναι χαζό; Τότε γιατί να το πεις σε εσένα;

Ξέρεις το πείραμα με το φυτό; Που αν του μιλάς προσβλητικά και ταπεινωτικά, εκείνο μαραίνεται; Ενώ όταν του μιλάς, όμορφα, σεβαστικά και με αγάπη, εκείνο ανθίζει; Έτσι και το σώμα μας, έτσι και η καρδούλα μας, θέλουν αγάπη, όχι μόνο στις πράξεις, αλλά και στα λόγια.

ginaika kai iliotropio

Photo by Rowan Chestnut on Unsplash

Να μην ξεχνάς ότι γεννήθηκες από ένα θαύμα, ζεις μέσα σε ένα θαύμα, και θα διανύσεις το θαύμα σου όπως εσύ επιθυμείς (αρκεί να μην καταπατάς τη ελευθερία κανενός). Και να σου πω και κάτι; Βαρέθηκα με όλη αυτή τη δήθεν αισιοδοξία γύρω μου, αν δεν είσαι καλά, είναι εντάξει!

Να γίνεις μάνα και για τον εαυτό σου, πέρα από το παιδί σου!

Μην πιέσεις τον εαυτό σου για τίποτα!

Και μην ντραπείς να σε κάνεις και καμιά αγκαλιά που και που! Μην γελάς, αλήθεια στο λέω, δεν είναι «pathetic», είναι λυτρωτικό! Περνάς καθημερινά πολλά, και σου αξίζει να σε πάρεις μια αγκαλιά, καθώς πέφτει καυτό νερό στο δέρμα σου, να σε ηρεμήσεις, να νιώσεις περήφανη! Μια χαρά τα καταφέρνεις!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved