Γυμναστική για μαμάδες: Ασκήσεις yoga που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά

Γυμναστείτε μαζί με τα μικρά σας.

Γυμναστική για μαμάδες: Ασκήσεις yoga που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά

Η Yoga είναι μια εναλλακτική μορφή άσκησης αλλά και μία ολιστική θεραπεία, μια φιλοσοφία ζωής. Για όσους δεν το γνωρίζουν η λέξη Yoga προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη yuj και σημαίνει σύνδεση, ένωση.

Η δημοτικότητα της Yoga στη Δύση έχει αυξηθεί ριζικά τις τελευταίες δεκαετίες καθώς έρευνες έχουν αναδείξει τα θεραπευτικά οφέλη της. Μάλιστα δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι η δημοτικότητά της ανέβηκε ακόμη περισσότερο μέσα στην πανδημία, με πολλούς να κάνουν ασκήσεις yoga για να διαχειριστούν το άγχος του εγκλεισμού.

Τα οφέλη της yoga

Σε σωματικό επίπεδο μέσω των στάσεων (asanas) ενδυναμώνεται όλο το μυϊκό σύστημα, βελτιώνεται η στάση του σώματος και η ευλυγισία εξασφαλίζοντας ότι οι μύες, οι τένοντες και οι αρθρώσεις μένουν εύκαμπτες.

Μέσω των τεχνικών αναπνοής (pranayamas), αποκτάτε ποιοτική αναπνοή, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και το ανοσοποιητικό.

Έτσι η Yoga βοηθά όχι μόνο στην σωματική υγεία αλλά και στην ψυχική και συναισθηματική μας ισορροπία.

Όπως αναφέρουν πολλοί εκπαιδευτές yoga, αυτό το είδος άσκησης είναι ένα δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας καθώς συνδεόμαστε μαζί του με φροντίδα και αγάπη! Κάτι που χρειάζεται να κάνουμε αυτό το διάστημα που συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι.

Αν λοιπόν τα παιδιά σας δεν σας αφήνουν να γυμναστείτε, τότε ζητήστε τους να σας κάνουν παρέα και να γυμναστούν μαζί σας. Η yoga θα ωφελήσει και τα ίδια.

yoga gia mamades kai paidia 1

Μάλιστα αν κάνετε πράγματα μαζί θα δεθείτε ακόμη περισσότερο.

Αν πάλι θέλετε να κάνετε κάτι σαν οικογένεια, δεν έχετε παρά να ζητήσετε όχι μόνο από τα παιδιά, αλλά και από τον μπαμπά της οικογένειας να σας κάνει παρέα. Θα δείτε ότι θα έρθετε όλοι πιο κοντά, θα γελάσετε και θα δεθείτε ακόμη περισσότερο.

Φορέστε κάτι άνετο, απομακρύνετε το τραπεζάκι από το σαλόνι για να κάνετε χώρο, πατήστε play και αρχίστε τη yoga, οικογενειακώς.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved