Συμβουλές για να είσαι ευτυχισμένη και πιο παραγωγική μαμά

  • Επαναφορά μαμάδων τώρα!
  • 5 συμβουλές για να είσαι ευτυχισμένη και παραγωγική
Συμβουλές για να είσαι ευτυχισμένη και πιο παραγωγική μαμά
Photo by Ellieelien on Unsplash

Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξει συνήθειες μια μαμά. Πού και πού ακόμη και οι μαμάδες -εργαζόμενες ή μη- χρειάζονται μια επαναφορά.

Επαναφορά μαμάδων τώρα!

Μπορεί να μην το γνωρίζετε όμως κάθε φορά που νιώθετε ότι "πνίγεστε", υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να είστε πιο χαρούμενες και παραγωγικές στο σπίτι. Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να κάνετε μια "επαναφορά" ή δείξτε το άρθρο σε μια μαμά που γνωρίζετε ότι δυσκολεύετε το τελευταίο διάστημα.

5 συμβουλές για να είσαι ευτυχισμένη και παραγωγική

eftixismeni kai paragogiki mama 3

Photo by Tetiana SHYSHKINA on Unsplash

Ταΐστε την ψυχή σας

Τι σας γεμίζει και σας δίνει ενέργεια μέσα στην ημέρα σας; Μόνο εσείς μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό. Για παράδειγμα εμείς θέλουμε λίγο χρόνο ησυχίας το πρωί μόλις φύγουν τα παιδιά για το σχολείο. Όταν φεύγουν όλοι από το σπίτι μέσα στον πανικό, η μέρα μιας μαμάς σίγουρα θα είναι ταραγμένη και η ψυχραιμία θα έχει αρχίσει να "χτυπάει" κόκκινο από νωρίς το πρωί.

Ετοιμάστε το γεύμα

Ένας από τους μεγαλύτερους πονοκέφαλους για εμάς τις μαμάδες είναι να ετοιμάσουμε το πλάνο για μεσημεριανό και βραδινό. Σίγουρα κανείς δεν βοηθάει σε αυτό, μιας και αν ζητήσετε έστω και μια φορά βοήθεια η απάντηση που θα πάρετε είναι "Φτιάξε ό,τι θες".

Φτιάξτε ένα πρόγραμμα για μεσημεριανό και βραδινό για μία εβδομάδα. Έπειτα ετοιμάστε τη λίστα με όλα όσα θα χρειαστείτε και αγοράστε τα. Έτσι θα τα έχετε όλα στο σπίτι και δεν θα τρέχετε την τελευταία στιγμή, ούτε θα αλλάζετε το πλάνο σας επειδή σας λείπει κάποιο υλικό.

Ο προγραμματισμός των γευμάτων θα σας σώσει. Πιστέψτε μας. Θα σας δώσει κυριολεκτικά περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, επειδή δεν χρησιμοποιείτε συνεχώς τον εγκέφαλο σας για να σκεφτείτε "τι θα μαγειρέψω πάλι σήμερα;"

eftixismeni kai paragogiki mama 4

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

Φτιάξτε το δικό σας πρόγραμμα

Κάθε πρωί και μόλις τα παιδιά πάνε στο σχολείο, είτε μείνετε σπίτι, είτε φτάσετε στο γραφείο, ετοιμάστε ένα πρόγραμμα με το τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε μέσα στην ημέρα αυτή. Μπορεί να είναι μια επίσκεψη στο ταχυδρομείο, στην τράπεζα, ένας γιατρός, μια σύσκεψη. Βάλτε μέσα στο πρόγραμμα ακόμη και τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών. Εκείνες που θα τα πάτε εσείς.

Κάντε αυτά που θα σημειώσετε και σίγουρα θα νιώσετε στο τέλος της ημέρας επιτυχημένη. Συχνά ως μαμάδες έχουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τον εαυτό μας και δεν γνωρίζουμε για τι είμαστε πραγματικά ικανές να ολοκληρώσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ξυπνήστε νωρίς

Δεν φαντάζεστε πόσα θα κερδίσετε με το να ξυπνάτε πιο νωρίς, από ότι συνήθως. Λέτε ότι δεν ξυπνάτε νωρίς, εντάξει, αλλά χάνετε ένα κομμάτι του χρόνου που μπορεί να πυροδοτήσει τη μέρα σας, το επίπεδο παραγωγικότητάς σας και την ευτυχία σας. Παρατηρήστε ότι τις μέρες που κοιμάστε ή τεμπελιάζετε και αργείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας, θα νιώθετε μια ανεξήγητη κούραση. Γι' αυτό βρείτε έναν τρόπο να κοιμάστε νωρίτερα, ώστε να ξυπνάτε νωρίτερα και να κερδίζετε χρόνο το πρωί ώστε να ετοιμάσετε τον καφέ σας, να απολαύσετε τις πρώτες ζεστές γουλιές και να ετοιμαστείτε με την ησυχία σας.

eftixismeni kai paragogiki mama 2

Photo by Jonathon Hoffman on Unsplash

Δημιουργήστε μια ρουτίνα

Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση, αν έχετε σε όλα μια ρουτίνα και όχι σε ό,τι κάνετε εσείς. Ορίστε μια πρωινή ρουτίνα για τον εαυτό σας, εκτός από των παιδιών σας. Είναι απαραίτητο! Επιμείνετε σε αυτή τη ρουτίνα όσο μπορείτε. Εμείς οι μαμάδες είμαστε πλάσματα της συνήθειας και όσο λιγότερο χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε τον εγκέφαλό μας για να σκεφτούμε τι πρέπει ή θέλουμε να κάνουμε μετά, τόσο το καλύτερο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved