Πέντε ζεστά χωνευτικά ροφήματα για μετά το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

  • Ποια ζεστά ροφήματα βοηθούν στη χώνεψη;
  • Φτιάξτε ροφήματα με αγνά βότανα
Πέντε ζεστά χωνευτικά ροφήματα για μετά το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
unsplash.com / Daiga Ellaby

Πρώτη μέρα του χρόνου σήμερα και το πιθανότερο είναι να μαζευτήκατε με συγγενείς και φίλους για να γιορτάσετε το νέο έτος. Το πολύ φαί είναι αναμενόμενο όπως και το φούσκωμα που νιώθετε αμέσως μετά.

Αντί για καφέ που στην πραγματικότητα δεν είναι όσο χωνευτικός νομίζετε, προτιμήστε άλλα ροφήματα με βότανα που βοηθούν στη διαδικασία της πέψης. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Ρόφημα μέντα ή δυόσμος

Εκτός από υπέροχο άρωμα και γεύση, η μέντα και ο δυόσμος έχουν και χωνευτικές ιδιότητες και βοηθούν στην αντιμετώπιση ήπιων στομαχικών διαταραχών.

Ρόφημα με τζίντζερ

Το τζίντζερ θεωρείται τρομερά ωφέλιμο για το στομάχι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τις πρωινές ναυτίες την περίοδο της εγκυμοσύνης.

ginger rofima

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Julia Topp

Ρόφημα κανέλας

Εκτός από τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και το υπέροχο άρωμά της, η κανέλα φημίζεται και για την αντιμετώπιση φουσκώματος.

Τσάι το βουνού

Κι όμως, το τσάι του βουνού δεν είναι κατάλληλο μόνο για κρυολογήματα και γρίπες. Μπορείτε να το πιείτε και αντί για αντί για καφέ μετά το φαγητό και θα βοηθήσει στην ομαλή και γρήγορη διαδικασία της πέψης.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι έχει αντισηπιτκές ιδιότητες και παράλληλα είναι το πιο γνωστό ρόφημα για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας. Τώρα το χειμώνα ειδικά, έχει την τιμητική του τις κρύες μέρες και μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή με μία κουαλιά του γλυκού μέλι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved