Έχετε άγχος; Αυτές τις τροφές πρέπει να αποφεύγετε

  • Τροφές που αυξάνουν το άγχος
  • Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε άγχος
  • Βίντεο με στρεσογόνες τροφές
Έχετε άγχος; Αυτές τις τροφές πρέπει να αποφεύγετε

Υπάρχουν τροφές που μπορεί να αυξάνουν το άγχος ( που ήδη έχετε).

Το άγχος επηρεάζει τη ζωή μας και τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και ενεργούμε. Πέρα από την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής, ακόμα και το τι τρώμε μπορεί να συμβάλει στο άγχος ή ακόμα και την κατάθλιψη.

Αν λοιπόν διανύετε μια στρεσογόνα περίοδο καλό είναι να αποφεύγετε τις παρακάτω τροφές.

Τροφές που πρέπει να αποφύγετε

Καφεΐνη

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η καφεΐνη υπάρχει κυρίως στον καφέ, τα ενεργειακά ποτά, το τσάι και τη σοκολάτα. Διαιτολόγοι του Καναδά εξηγούν ότι η καφεΐνη διεγείρει το νευρικό σύστημα και έχει την ικανότητα να βελτιώνει την εγρήγορση του οργανισμού για σύντομα χρονικά διαστήματα. Ο Roland Griffiths, Ph.D., καθηγητής στα τμήματα ψυχιατρικής και νευροεπιστήμης στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, δήλωσε στο Livestrong σε μια συνέντευξη, ότι η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει -ακόμη και να επιδεινώσει- τις διαταραχές του άγχους και πανικού. Για το λόγο αυτό συνιστά τα αγχώδη άτομα να ελέγχουν την καφεϊνη που προσλαμβάνουν καθημερινά και να την αποφεύγουν.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι μια από τις κύριες πηγές που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα σεροτονίνης, κάνοντας το άγχος σας πιο έντονο. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ζάχαρη επιδεινώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου με τη μορφή απλών υδατανθράκων οδηγούν σε απότομες αυξομειώσεις των επιπέδων γλυκόζης, γεγονός που επιδεινώνει τη διάθεση, αυξάνει την ευερεθιστότητα, προκαλεί προβλήματα ύπνου και αυξάνει τα επίπεδα φλεγμονής. Επιλέγετε τροφές πλούσιες σε άπαχη πρωτεΐνη, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, φυλλικό οξύ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και τις υπόλοιπες τροφές που καλό είναι να αποφεύγετε αν έχετε άγχος.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved