Συγκινημένες μαμάδες στην αίθουσα τοκετού - Ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό άλμπουμ

Η βραβευμένη φωτογράφος Barbara Aviz απαθανατίζει τα ιδιαίτερα στιγμιότυπα στο δωμάτιο τοκετού.

Συγκινημένες μαμάδες στην αίθουσα τοκετού - Ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό άλμπουμ
Instagram / barbaraaviz

Η Barbara Aviz ζει και εργάζεται στη Βραζιλία και είναι μία βραβευμένη φωτογράφος τοκετού. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία το 2009 και από το 2012 κι έπειτα εξειδικεύεται στη φωτογράφιση γέννας.

«Για χρόνια ασχολούμουν με τη φωτογραφία γενικά, μέχρι να εξειδικευτώ στην οικογενειακή φωτογραφία. Η πρώτη γέννα που φωτογράφισα ήταν το 2012 και από τότε έχω χάσει το μέτρημα από τις εκατοντάδες γεννήσεις και τις οικογένειες που έχω φωτογραφίσει μέχρι και σήμερα» αναφέρει στην προσωπική της ιστοσελίδα.

Στις αρχές του 2022 κέρδισε το πρώτο βραβείο για την καλύτερη φωτογραφία τοκετού στον ετήσιο διαγωνισμό που διοργάνωσε η Διεθνής Ένωση Επαγγελματιών Φωτογράφων Τοκετού. Ο τίτλος; «Άγγιγμα ψυχής». Μία μαμά κρατά το νεογέννητο μωρό της αγκαλιά στο δωμάτιο τοκετού. Η ασπρόμαυρη φωτογραφία αποτυπώνει τα συναισθήματα της νέας μητέρας, ενώ το μικροσκοπικό βρέφος είναι ακουμπισμένο πάνω της και κρατά με το μικρό του χεράκι τη μύτη της. Η λεχώνα κοιτάζει τον φακό συγκινημένη, με ένα αχνό χαμόγελο χαράς, ανακούφισης, ευτυχίας.

https://www.instagram.com/p/Ca5a6twFJLN

Συγκινημένες μαμάδες στο δωμάτιο του τοκετού

Η Barbara δημοσιεύει πολλές από τις φωτογραφίες της στον λογαριασμό της στο Instagram. Οι ακόλουθοί της πλησιάζουν τις 20.000 και όλο το προφίλ είναι μία υπέροχη gallery με ασπρόμαυρες και όχι μόνο φωτογραφίες.

Οι περισσότερες είναι κοντινές, ενώ ξεχωρίζουν ακριβώς γιατί αποτυπώνουν συναισθήματα και το μεγαλείο της στιγμής.

Από τις πιο ιδιαίτερες είναι οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν την συγκίνηση των μαμάδων δευτερόλεπτα μετά τον τοκετό όταν βλέπουν και παίρνουν για πρώτη φορά το μωρό τους αγκαλιά.

https://www.instagram.com/p/CZuD5Knl-lC

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες της βραβευμένης φωτογράφου στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved