«Ο κάθε τοκετός είναι ένα έργο τέχνης της φύσης»

Η βραβευμένη φωτογράφος Charlene Foester απαθανατίζει γονείς και νεογέννητα λίγο μετά τον τοκετό

«Ο κάθε τοκετός είναι ένα έργο τέχνης της φύσης»
Instagram / charlene_foerster_fotografie

Η Charlene Foester είναι μία επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού που ζει και εργάζεται στη Γερμανία. Είναι μητέρα ενός αγοριού και η φωτογραφία μπήκε στη ζωή της για να εκφράσει τα συναισθήματα και τις ευαισθησίες της, όπως περιγράφει στην επαγγελματική της ιστοσελίδα.

Για τον τοκετό αναφέρει:

«O τοκετός είναι ίσως το πιο αρχέγονο γεγονός στη γη και όμως ο κάθε ένας είναι τόσο ξεχωριστός και μοναδικός…. Η κάθε γυναίκα έχει τη δική της ιστορία και ο κάθε ένας είναι ένα έργο τέχνης της φύσης».

Η Charlene έχει εξειδικευτεί πλέον στη φωτογράφιση τοκετού και το προφίλ της στο Instagram είναι γεμάτο φωτογραφίες νεογέννητων. Οι φωτογραφίες της αποτυπώνουν την ατόφια ομορφιά της γέννας, αναδεικνύουν τα συναισθήματα των νέων γονιών και καταγράφου όλα όσα συμβαίνουν στο δωμάτιο του τοκετού εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Η νεαρή μητέρα έχει βραβευτεί για τη δουλειά της πολλές φορές. Από τις πιο πρόσφατες βραβεύσεις της ήταν αυτήν από τη Διεθνή Ένωση Επαγγελματιών Φωτογράφων Τοκετού έναν χρόνο περίπου πριν. Η παρακάτω φωτογραφία της Charlene ξεχώρισες ανάμεσα σε χιλιάδες και συγκαταλέχθηκε στις καλύτερες φωτογραφίες τοκετού παγκοσμίως.

nikitiries-fotografies-gennisis-2021-3.jpg

Όλες οι φωτογραφίες της Charlene όμως έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Δείχνουν την ωμή ομορφιά του τοκετού, την αλήθεια της στιγμής, την ομορφιά της φύσης. Επίσης αποτυπώνουν τη συγκίνηση και τη χαρά που νιώθει μία ένας νέος γονιός, την τρυφερότητα, την ευθραυστότητα του νεογέννητου.

https://www.instagram.com/p/CIx6yRGgrd_

Κάποιες από τις φωτογραφίες της είναι ασπρόμαυρες και άλλες έγχρωμες, κάποιες τραβηγμένες στο δωμάτιο του μαιευτηρίου και άλλες στο σπίτι. Δείτε μερικές από αυτές στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved