Τοκετός στο νερό: Φωτογράφος απαθανατίζει μαμάδες με τα νεογέννητα μωρά τους

Οι φωτογραφίες της Monet Nicole αποδεικνύουν ότι ο τοκετός, όπως και αν γίνεται, είναι μία μοναδική εμπειρία ζωής - Υπέροχες στιγμιότυπα τοκετού στο νερό.

Τοκετός στο νερό: Φωτογράφος απαθανατίζει μαμάδες με τα νεογέννητα μωρά τους
Instagram / monetnicolebirths

O τοκετός στο νερό είναι μία δημοφιλής επιλογή τοκετού στο εξωτερικό, όχι τόσο όμως και στην Ελλάδα. Για να μπορεί μία γυναίκα να γεννήσει στο νερό υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως η ύπαρξη μίας ειδικά διαμορφωμένης πισίνας στο σπίτι ή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ενώ τηρείται και μία συγκεκριμένη διαδικασία, για την ασφάλεια της μητέρας και του μωρού. Προϋπόθεση επίσης είναι η εγκυμοσύνη να μην θεωρείται υψηλού κινδύνου και η έγκριση γυναικολόγου.

Τα οφέλη του τοκετού στο νερό είναι πολλά. Η επίτοκος μπορεί να κινηθεί πιο εύκολα μέσα στο νερό και το ζεστό νερό της πισίνας ανακουφίζει από τους πόνους. Όσον αφορά το μωρό, το υδάτινο περιβάλλον του νερού θυμίζει αρκετά εκείνο της μήτρας, με αποτέλεσμα η μετάβαση του μωρού στον έξω κόσμο να είναι πιο ομαλή.

Τοκετός στο νερό: Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες της Monet Nicole

H Monet Nicole είναι μία επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού. Έχει παρευρεθεί σε πάνω από 700 γέννες γυναικών και με τον φωτογραφικό της φακό απαθανατίζει τα ιδιαίτερα στιγμιότυπα πριν και μετά τη γέννηση του μωρού.

https://www.instagram.com/p/CiTfL2QL6Sw

«Απαθανατίζω τη δύναμη, την ωμή ομορφιά και την αυθεντική αγάπη» γράφει η Monet στο προσωπικό της ιστολόγιο.

Η φωτογράφος αναφέρει ότι οι δικές της γέννες την άλλαξαν εντελώς και τίποτα δεν μπορεί αν συγκριθεί με τη στιγμή που αντίκρυσε τα μωρά της για πρώτη φορά.

Πολλές από τις γέννες που έχει απαθανατίσει η Monet, είναι γέννες στο νερό. Η φωτογράφος έχει παρευρεθεί σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια και σε σπίτια και έχει απαθανατίσει μαμάδες που γεννούν στο νερό και ολόκληρες οικογένειες που δίνουν το παρόν την ιδιαίτερη αυτή στιγμή.

Η Monet δημοσιεύει πολλές από τις φωτογραφίες της στο Instagram. Μέχρι σήμερα έχει πάνω από 150 χιλιάδες ακολούθους και οι φωτογραφίες της συγκεντρώνουν χιλιάδες likes.

Δείτε τις φωτογραφίες της Monet στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved