Φωτογραφίες τοκετού: Όταν η μαμά παίρνει για πρώτη φορά αγκαλιά το νεογέννητο

Η Alessandra Corveloni φωτογραφίζει νεογέννητα στην αγκαλιά των μαμάδων τους.

Φωτογραφίες τοκετού: Όταν η μαμά παίρνει για πρώτη φορά αγκαλιά το νεογέννητο
Instagram / alessandracorveloni

«Ο κάθε τοκετός είναι ένα έργο τέχνης της φύσης» αναφέρει εύστοχα η βραβευμένη φωτογράφος Charlene Foester. Είτε είναι φυσιολογικός, είτε με καισαρική, ο τοκετός είναι μία εμπειρία μοναδική και τις πιο ιδιαίτερες στιγμές είναι η πρώτη φορά που η μαμά παίρνει το νεογέννητο μωρό στην αγκαλιά της.

Αυτό είναι και ένα από τα πολλά στιγμιότυπα που απαθανατίζει η Alessandra Corveloni, βραβευμένη φωτογράφος τοκετού με πολλά χρόνια εμπειρίας.

«Καταγράφω σε εικόνες τις μνήμες που μία μέρα θα αφηγηθείτε στα παιδιά, στα εγγόνια σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Στιγμές μοναδικές που δεν θα επαναληφθούν» αναφέρει στην επαγγελματική της ιστοσελίδα μεταξύ άλλων.

Η Alessandra παρευρίσκεται σε όλα τα στάδια του τοκετού και απαθανατίζει όλα όσα συμβαίνουν στο κάθε ένα. Από την αναμονή, τη στιγμή που το μωρό γεννιέται, τον πρώτο θηλασμό.

https://www.instagram.com/p/CaVnxGFMdjx

«Πάντα ήμουν παθιασμένη με τη φωτογραφία, και χαίρομαι που συνδυάζω το πάθος μου αυτό με μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής: τη Γέννηση. Μια στιγμή που σηματοδοτεί την ανάδυση μιας νέας οικογένειας, την αρχή ενός νέου ταξιδιού, την άφιξη μιας νέας ζωής.» αναφέρει.

Η φωτογράφιση τοκετού είναι ιδιαίτερα απαιτητική, «μία τεχνικά επίπονη αποστολή σε πολλά μέτωπα», όπως λέει χαρακτηριστικά. Χρειάζεται συγκέντρωση, ταχύτητα, ψυχραιμία, εμπειρία. Και αυτές οι δυσκολίες είναι που κάνουν το αποτέλεσμα τόσο ξεχωριστό. Φωτογραφίες ιδιαίτερες που αποτυπώνουν την συγκίνηση της στιγμής, τη χαρά και τη μαγεία του τοκετού.

Η πρώτη αγκαλιά μέσα από φωτογραφίες

Η Alessandra δημοσιεύει πολλές από τις φωτογραφίες της στο επαγγελματικό της προφίλ στο Instagram. Προτιμά τις ασπρόμαυρες και κοντινές φωτογραφίες που αποτυπώνουν λεπτομερώς τις εκφράσεις γονιών και νεογέννητων. [

Από τις πιο ιδιαίτερες που μπορεί να δει κανείς στο προφίλ της είναι εκείνες με μαμάδες που κρατούν για πρώτη φορά το μωρό τους αγκαλιά, μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές στο δωμάτιο του τοκετού.

Δείτε κάποιες που ξεχωρίσαμε στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved