Περιμένοντας το δεύτερο μωρό: Θα το αγαπήσω όπως το πρώτο;

Περιμένοντας το δεύτερο μωρό: Θα το αγαπήσω όπως το πρώτο;

Τομωρό σας είναι όλη σας η ζωή δεν μπορείτε να περιγράψετε με λόγια την αγάπη που νιώθετε για αυτό το πλάσμα, το πλάσμα σας! Αρχίζετε να σκέφτεστε να μεγαλώσετε την οικογένειά σας, αλλά φοβάστε... Τι γίνεται αν δεν αγαπάτε το δεύτερο μωρό σας τόσο πολύ όσο το πρώτο;

Ποτέ δεν φανταζόσασταν ότι ήταν δυνατόν να αγαπήσετε κάποιον τόσο πολύ, τόσο δυνατά με τέτοια ανιδιοτέλεια μέχρι να γίνετε μητέρα. Τίποτα στη ζωή δεν μπορεί να συγκριθεί με την αγάπη που νιώθετε για το παιδί σας και την ισχυρή επιθυμία να κάνετε τα πάντα για να το προστατέψετε.

Ωστόσο, οι γυναίκες δένονται με τα παιδιά τους σε διαφορετικές στιγμές. Κάποιες αισθάνονται ήδη την καρδιά τους να πλημμυρίζει από αγάπη μόλις βγει θετικό το τεστ εγκυμοσύνης.

Άλλες μαμάδες αισθάνονται την αγάπη τους να αρχίσει να ανθίζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό, όταν επιτέλους κρατούν το πολύτιμο μικρό τους. Έτσι, είναι επίσης πιθανό να χρειαστούν μερικές ημέρες, εβδομάδες, ακόμη και μήνες μετά τη γέννηση του δεύτερου μωρού σας, για να εδραιωθεί ξεκάθαρα ο ισχυρός δεσμός.

deutero paidi

Το να προσπαθείς να βρεις μια ακριβή εξήγηση για τη μητρική αγάπη είναι δύσκολο. Πώς μπορείς να ορίσεις αυτό το συναίσθημα;

Οι μαμάδες ανησυχούν επίσης ότι το πρώτο παιδί θα ζηλέψει την προσοχή που θα δοθεί στο νέο μωρό.

H πραγματική ερώτηση που βασανίζει τις εγκυμονούσες που περιμένουν το δεύτερο μωράκι τους είναι μια:

«Θα είμαι αρκετή μητέρα και για τα δύο μου παιδιά;»

Όμως η αγάπη μιας μάνας δεν γνωρίζει όρια.

bigstock Young Mother Hugging Her Two L 424410206

Η αγάπη για τα παιδιά σου πολλαπλασιάζεται, δεν διαιρείται!

Η δική μου μαμά, όταν την ρώταγα αν με αγαπάει το ίδιο με την αδερφή μου ήταν: «Όποιο δάχτυλο και αν κόψεις το ίδιο θα πονέσει».

Σίγουρα ίσως θέλει χρόνο για να μάθεις το μωράκι σου, τον χαρακτήρα του, τις συνήθειες του, τι του αρέσει, και η οικειότητα θα χτιστεί. Η αγάπη όμως προϋπάρχει, και πιστέψτε με είναι αρκετή και για ένα και για δύο και για δέκα παιδιά!

Επίσης, μπορεί να σας καθησυχάσει η σκέψη ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες με την ίδια ανησυχία με την δική σας! Μπορείτε να κάνετε μια κουβέντα με φίλες ή γνωστές σας που έχουν δυο παιδιά, και να ακούσετε την δική τους εμπειρία, με σκοπό να συνδεθείτε.

Μην νιώθετε τύψεις αν αναρωτιέστε αν θα αγαπάτε το πρώτο σας παιδί όσο το δεύτερο, είναι ανθρώπινη ανησυχία. Απλά αφεθείτε στο υπέροχο ταξίδι της μητρότητας! Ζήστε κάθε στιγμή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved