Τι να πιει μια θηλάζουσα αντί για καφέ

  • Καφεΐνη και μητρικό γάλα
  • 4 υπέροχες εναλλακτικές λύσεις καφεΐνης ενώ θηλάζετε
Τι να πιει μια θηλάζουσα αντί για καφέ
Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα να εγκαταλείψεις όταν θηλάζεις; Μερικές μαμάδες λένε τα ωμά οστρακοειδή, άλλες το κάπνισμα, αλλά οι περισσότερες απαντούν ότι είναι η καφεΐνη.

Και εμείςβέβαια αν μας ρωτάτε τον καφέ θα ψηφίζαμε. Μια μαμά δεν μπορεί να λειτουργήσει το πρωί αν δεν πιει μια κούπα με ζεστό καφέ -ειδικά αν το μικράκι της την έχει κρατήσει ξύπνια όλο το βράδυ. Ωστόσο, η πολλή καφεΐνη απαγορεύεται κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Όμως, έχουμε κάποια καλά νέα για εσάς μιας και υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές που μπορούν να αντικαταστήσουν την καφεΐνη του καφέ. Αυτές θα δούμε στη συνέχεια, παρακάτω.

rofimata gia thilazouses xoris kafeini 1

Καφεΐνη και μητρικό γάλα

Μελέτες δείχνουν ότι η καφεΐνη περνάει από το μητρικό γάλα. Η καφεΐνη γίνεται συστατικό του μητρικού γάλακτος ακόμα και μισή ώρα μετά την κατανάλωση. Ο οργανισμός ενός μωρού χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να αποτοξινώσει την καφεΐνη από ό,τι θα έκανε ένας ενήλικας για να επεξεργαστεί τον καφέ, γι' αυτό συνιστάται να είναι περιορισμένη η κατανάλωση του καφέ ή σε ορισμένες περιπτώσεις να απέχει μια θηλάζουσα μαμά εντελώς από αυτόν.

Στα βρέφη, τα ένζυμα που ευθύνονται για τον μεταβολισμό της καφεΐνης δεν ωριμάζουν παρά τους πρώτους επτά έως εννέα μήνες μετά τη γέννηση. Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία (APP) συνεχίζει να επιβεβαιώνει τη σύστασή της για αποκλειστικό θηλασμό για περίπου τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του μωρού και μέχρι την ηλικία τουλάχιστον των 12 μηνών σε συνδυασμό με τις τροφές που θα μπουν από τον 6ο μήνα και μετά στο διατροφικό του πρόγραμμα.

4 υπέροχες εναλλακτικές λύσεις καφεΐνης ενώ θηλάζετε

rofimata gia thilazouses xoris kafeini 2

Φωτογραφία από τον χρήστη Karolina Grabowska στο Pexels

Teeccino

Το Teeccino είναι ένα υποκατάστατο καφέ και τσαγιού που φτιάχνεται από βότανα και ειδικεύεται στην προσεκτική επιλογή συστατικών που θα ωφελήσουν το μωρό και τη μητέρα.

Ζεστός ζωμός λαχανικών ή κότας

Ο ζωμός μπορεί να αντικαταστήσει το "τελετουργικό" της ζεστής κούπας που θέλετε να κρατάτε το πρωί όταν ξυπνάτε. Ο ζωμός σας κρατά ενυδατωμένη και μπορείτε να τον απολαύσετε εκτός από το πρωί και το απόγευμα, προσθέτοντας λίγο λεμόνι ή κάποια μυρωδικά που εσείς προτιμάτε.

rofimata gia thilazouses xoris kafeini 3

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Τσάι πικραλίδας

Το τσάι πικραλίδας δεν είναι απαραίτητα το πιο ευχάριστο γευστικό τσάι, αλλά έχει εκπληκτικά οφέλη τόσο για τη δική σας υγεία όσο και του μωρού σας. Αν σας αρέσει η γεύση του μαύρου καφέ ίσως να λατρέψετε αυτό το ρόφημα.

Smoothies

Τα smoothies είναι πάντα μια εύκολη λύση για να λάβετε όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός και είναι ιδανικά για την περίοδο του θηλασμού. Μπορείτε να βρείτε αρκετές συνταγές με ζεστά smoothies που θα γεμίσουν εκείνη την επιθυμία που έχετε για καφέ.

με πληροφορίες από το amaraorganicfoods.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved