Καφεΐνη: Eπηρεάζει τη γονιμότητα;

  • Επηρεάζει η καφεΐνη την γονιμότητα;
  • Τροφές και ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη
  • Πώς μπορείτε να μειώσετε την καφεΐνη στην καθημερινότητά σας;
Καφεΐνη: Eπηρεάζει τη γονιμότητα;
unsplash.com / Brigitte Tohm

Επηρεάζει η καφεΐνη την γονιμότητα;

Οι γνώμες διίστανται. Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση καφεΐνης επηρεάζει τη γονιμότητα μίας γυναίκας, ενώ άλλες όχι. Οι περισσότεροι ειδικοί πάντως παραδέχονται ότι ακόμα δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε ένα κατηγορηματικό και βέβαιο συμπέρασμα σχετικά με τη σχέση γονιμότητα και καφεΐνης, για αυτό και συμβουλεύουν για την κατανάλωση με μέτρο.

Γενικά, μία ασφαλής κατανάλωση καφεΐνης την περίοδο που γίνονται προσπάθειες για σύλληψη θεωρούνται τα 200 με 300 ml καφεΐνης την ημέρα, ποσότητα που αντιστοιχεί σε δύο περίπου φλιτζάνια καφέ. Εάν συνηθίζετε να πίνετε παραπάνω, είναι καλό να τον μειώσετε.

kafeini gonimotita 1

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / bruce mars

Ποιες τροφές και ροφήματα περιέχουν καφεΐνη;

Ο καφές, ασφαλώς. Το πόση καφεΐνη περιέχει ένα φλιτζάνι καφέ διαφοροποιείται ανάλογα με την ποικιλία του καφέ αλλά και την επεξεργασία που υπόκειται. Καφεΐνη όμως περιέχουν πολλά ακόμα ροφήματα όπως το μαύρο και το πράσινο τσάι, κάποια αναψυκτικά (coca cola, pepsi, sprite, 7 up) και τα ενεργειακά ποτά, αλλά και τρόφιμα όπως για παράδειγμα η σοκολάτα και το παγωτό μόκα. Γενικά καφεΐνη περιέχουν όλα τα γλυκά που περιέχουν καφέ, σε πολύ μικρές βέβαια ποσότητα, αλλά καλό είναι να γνωρίζετε ακριβώς την ποσότητα καφεΐνης ποσότητας που καταναλώνετε μέσα στη μέρα.

Πώς μπορείτε να μειώσετε την καφεΐνη;

Εάν πίνετε παραπάνω από δύο καφέδες την ημέρα, φτιάξτε ένα πρόγραμμα ώστε να τους μειώνετε στους δύο. Για παράδειγμα, αντί να πιείτε τον δεύτερο καφέ της ημέρας λίγο πριν το μεσημεριανό σας γεύμα, αφήστε τον για μετά, νωρίς το απόγευμα.

Μία άλλη λύση είναι να μειώσετε την ποσότητα του καφέ που βάζετε σε κάθε φλιτζάνι. Αντί για διπλό ελληνικό, προτιμήστε έναν μονό ή βάλτε μισό κανονικό μισό ντεκαφεϊνέ.

Πηγή: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved