Μπορεί να πίνει καφέ η μητέρα που θηλάζει;

Πώς επιδρά η καφεΐνηστο μωρό;

Μπορεί να πίνει καφέ η μητέρα που θηλάζει;

Μερικά μωρά μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα στην καφεΐνη απ΄ότι άλλα. Έτσι, μέσω του μητρικού γάλακτος, εμφανίζουν νευρικότητα και δεν κοιμούνται εύκολα. Επίσης, μπορεί να υποφέρουν από παλινδρόμηση οξέων ή από έντονους κολικούς. Στην πραγματικότητα τα μωρά που γεννιούνται από μητέρες που αποφεύγουν την καφεΐνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιο ευαίσθητα σε αυτήν, αλλά αποκτούν ανοχή μεγαλώνοντας.

Είναι ασφαλής η κατανάλωση καφεΐνης ενώ θηλάζετε;

Μπορεί η κατανάλωση καφεΐνης να επηρεάσει το θηλασμό; Αυτή είναι μια ερώτηση που έχουν όλες οι θηλάζουσες μητέρες. Οι ειδικοί λένε ότι η κατανάλωση καφέ ή ροφήματος με καφεΐνη σε λογικά πλαίσια (περίπου 1 - 3 φλιτζάνια καφέ / τσάι την ημέρα ή παρόμοια ποσότητα για άλλα προϊόντα με καφεΐνη, όπως ενεργειακά ποτά) είναι ασφαλής. Ωστόσο, οι θηλάζουσες μητέρες με ένα μωρό ηλικίας κάτω των τεσσάρων μηνών θα πρέπει να τα αποφεύγουν, καθώς τα μωρά που είναι μικρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ακόμη έστω και μια μικρή ποσότητα καφεΐνης στη ροή του αίματός τους. Παρατηρήστε το μωρό σας. Αν τις περισσότερες φορές, παραμένει ξύπνιο ειδικά αφού το θηλάσετε ή είναι ανήσυχο και ευερέθιστο, είναι ενδείξεις ότι πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη καφεΐνης.

Μπορεί η καφεΐνη να φτάσει στο μητρικό γάλα;

Περίπου το 10% της καφεΐνης από αυτή που καταναλώνετε εισέρχεται στο μητρικό γάλα, το οποίο όταν το μωρό θηλάζει, περνάει στη ροή του αίματος. Μετά από ένα φλιτζάνι καφέ, η καφεΐνη απορροφάται γρήγορα στη ροή του αίματος της μητέρας και εμφανίζεται στο μητρικό γάλα εντός 15 λεπτών από τη στιγμή της κατανάλωσης.

Μπορεί η καφεΐνη να βλάψει το μωρό;

Το χαμηλό επίπεδο καφεΐνης στο μητρικό γάλα δεν επιβεβαιώνει ότι η παρούσα ποσότητα είναι ασφαλής για το μωρό σας. Επιπλέον, ο μεταβολισμός της καφεΐνης σε ένα νεογέννητο είναι πολύ αργός, κατά μέσο όρο 3 - 4 ημέρες και μπορεί να είναι ακόμη πιο αργός σε πρόωρα μωρά. Ωστόσο, αυξάνεται σταδιακά καθώς μεγαλώνει το μωρό.

Μπορεί η καφεΐνη να μειώσει την ποσότητα γάλακτος;

Η καφεΐνη εάν λαμβάνεται σε μικρή ή μέτρια ποσότητα θεωρείται ασφαλής, αλλά εάν λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να αφυδατώσει το σώμα μειώνοντας έτσι την ποσότητα γάλακτος. Η πρόσληψη μητρικού γάλακτος με καφεΐνη μπορεί να κάνει το μωρό ιδιότροπο και να το οδηγήσει να μη θέλει να θηλάσει. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ποσότητας γάλακτος από τη μητέρα.

Πηγή: parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved