Διεγερτικές τροφές & θηλασμός: Μήπως το μωρό παίρνει πολλή καφεΐνη; (vid)

Προσοχή με την πρόσληψη καφεΐνης από άλλες πηγές όταν θηλάζετε.

Διεγερτικές τροφές & θηλασμός: Μήπως το μωρό παίρνει πολλή καφεΐνη; (vid)

Κάποιοι μπορούν να κοιμηθούν αμέσως ακόμα κι αν έχουν πιει καφέ ενώ άλλοι στριφογυρίζουν χωρίς να μπορούν να κοιμηθούν επειδή έφαγαν ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα!

Δεν είναι λοιπόν παράξενο που μερικά μωρά που θηλάζουν είναι μια χαρά όταν η μαμά τους πίνει καφέ, ενώ άλλα βρίσκονται σε υπερδιέγερση αν η μητέρα τους έχει καταναλώσει καφεΐνη ( καφέ, τσάι, αναψυκτικό, ποτό που δίνει ενέργεια, μαύρη σοκολάτα και ούτω καθεξής) ή διεγερτικά φάρμακα ( χάπια διαίτης, συμπληρώματα διατροφής, αποσυμφορητικά, κι άλλα παρόμοια). Η καφεΐνη, συγκεντρώνεται στο γάλα του στήθους τέσσερις με έξι ώρες μετά την κατανάλωση.

Οι έρευνες, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Δρ. Harvey Karp στο βιβλίο του « Το πιο χαρούμενο μωρό στον κόσμο» εκδόσεις διόπτρα, δεν έχουν δείξει αύξηση της αναστάτωσης των μωρών των οποίων οι μητέρες έχουν πιει καφέ πριν το θηλάσουν.

Παρ’ όλα αυτά, αν το μωρό σας φαίνεται εκνευρισμένο και γκρινιάζει, λίγες ώρες μετά την κατανάλωση καφεΐνης, αποφύγετε τη για λίγες μέρες για να δείτε αν μειωθεί ο εκνευρισμός.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα λύσετε όλες σας τις απορίες σχετικά με την κατανάλωση καφεΐνης όταν θηλάζετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved