Οκτώ απίθανα πράγματα που δε γνωρίζατε για τον θηλασμό

Αυτά τα επακόλουθα του θηλασμού θα σας εκπλήξουν.

Οκτώ απίθανα πράγματα που δε γνωρίζατε για τον θηλασμό

Ο θηλασμός είναι μία πολύ ιδιαίτερη διαδικασία για κάθε μητέρα, η οποία έχει πολλά οφέλη τόσο για την ίδια όσο και για το μωρό της. Είναι γνωστό ότι το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη τροφή για τους πρώτους μήνες ζωής του μωρού και ότι συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξή του με την πρόσληψη όλων των θρεπτικών συστατικών που του είναι απαραίτητα το διάστημα αυτό. Πόσο καλά όμως γνωρίζετε τα οφέλη του μητρικού γάλακτος;

Δείτε παρακάτω οκτώ απίθανα πράγματα που πιθανότατα δε γνωρίζατε για τον θηλασμό και που σίγουρα θα σας εκπλήξουν.

1) Τα μωρά που δεν θηλάζουν έχουν 100% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποια πάθηση στα αυτιά, όπως ωτίτιδα και 56% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου.

2) Σύμφωνα με έρευνες η θηλάζουσα μαμά έχει λιγότερες πιθανότητα να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες κατά 21%

3) Η παραγωγή του μητρικού γάλακτος απαιτεί 25% από την ενέργεια του σώματος.

4) Στην Αμερική το 76% των γυναικών που γεννούν, θηλάζουν το μωρό τους, αλλά μόνο το 25% εξακολουθούν και θηλάζουν μέχρι το πρώτο έτος.

5) Κάθε γυναίκα έχει περίπου εννέα πόρους στην κάθε θηλή από όπου ρέει το γάλα, ωστόσο αυτός ο αριθμός μπορεί να διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα.

6) Ο γυναικείο σώμα της νέας μητέρα παράγει συνεχώς το «τέλειο» γάλα για το μωρό. Τα συστατικά του μητρικού γάλακτος αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού, κάτι που μπορεί να γίνει και από μέρα σε μέρα.

7) Το μητρικό γάλα περιέχει ουσίες που συμβάλλουν στον καλό ύπνο και στην ηρεμία του μωρού.

8) Σύμφωνα με έρευνες, οι θηλάζουσες μητέρες κοιμούνται 45 λεπτά παραπάνω σε σχέση με τις μαμάδες που δίνουν γάλα φόρμουλας στα μωρά.

Πηγή πληροφοριών: bundoo.com I health-foundations.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved