O πρώτος θηλασμός μετά τη γέννα μέσα από υπέροχες φωτογραφίες (pics)

Μαμάδες θηλάζουν το μωρό τους λίγο μετά τη γένησή τους και δεν μπορούν να κρύψουν τη συγκίνησή τους.

 

O πρώτος θηλασμός μετά τη γέννα μέσα από υπέροχες φωτογραφίες (pics)
instagram @Monet Nicole

Τα μωρά που θηλάζουν αμέσως μετά τον τοκετό παίρνουν το πρωτόγαλα που παρέχει προστασία και ανοσία στα νεογνά.

Σχεδόν αμέσως μετά τον τοκετό θα σας ενθαρρύνουν να θηλάσετε, εκτός αν έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες, όπως μια επείγουσα καισαρική. Πολλά νεογνά αρπάζουν το στήθος της μητέρας τους απευθείας και αρχίζουν να θηλάζουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ωστόσο, κάποια άλλα δεν είναι το ίδιο έτοιμα , ειδικά αν έχουν δυσκολευτεί να γεννηθούν ή είναι πρόωρα.

Στην αρχή τα νεογέννητα συνηθίζουν να κάνουν διαλείμματα 6 και 8 ωρών μεταξύ των γευμάτων. Μην ανησυχείτε ότι δεν παίρνουν αρκετή τροφή. Τις πρώτες ημέρες τα βρέφη δεν έχουν αυτή την ανάγκη.

Αν κατανοήσετε τη διαδικασία παραγωγής γάλακτος, θα μπορέσετε να θηλάσετε με επιτυχία. Κάθε μαστός περιέχει μαζικό αδένα, ο οποίος αποτελείται από 15-20 λοβούς. Κάθε λοβός περιλαμβάνει μικρότερα τμήματα που ονομάζονται λόβια. Αυτά είναι συμπλέγματα κυττάρων που μοιάζουν με τσαμπιά σταφυλιών, τα οποία παράγουν και αποθηκεύουν μητρικό γάλα.

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο « Η βίβλος της εγκυμοσύνης», εκδόσεις Ψυχογιός, το γάλα ταξιδεύει από εκεί σε ένα γαλακτοφόρο πόρο. Αυτοί οι πόροι διευρύνονται στη θηλαία άλω – τη σκουρόχρωμη περιοχή που περιβάλλει τη θηλή – και δημιουργούν κοιλότητες απ΄όπου απεκκρίνεται το γάλα μέσω 15-20 οπών στη θηλή σας.

Καθώς το μωρό θηλάζει, οι νευρικές απολήξεις στη θηλή σας και τη θηλαία άλω ερεθίζονται και διαβιβάζουν σήμα στον εγκέφαλο ειδοποιώντας τον να παραγάγει δύο ορμόνες , την ωκυτοκίνη και την προλακτίνη. Η ωκυτοκίνη πυροδοτεί τη ροή του γάλακτος, μια διαδικασία που είναι γνωστή ως αντανακλαστικό εκροής.

Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες όπως τις δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Monet Nicole αποτυπώνοντας στο φακό της τον πρώτο θηλασμό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved